Η δραστηριότητα που αγαπήσαμε όλοι περισσότερο μέσα στην πανδημία

Η δραστηριότητα που αγαπήσαμε όλοι περισσότερο μέσα στην πανδημία

Το ποδήλατο κατέκτησε σημαντικότερη θέση στη ζωή των ανθρώπων τον καιρό της πανδημίας, ως μέσο διαφυγής από τον εγκλεισμό στο σπίτι και εναλλακτικό τρόπο άσκησης. Διαβάστε τα ενδιαφέροντα στοιχεία που έδειξε γερμανική μελέτη

190411190334_bicycle
Αν λέγαμε ότι η πανδημία μας έκανε τη ζωή… ποδήλατο, η διατύπωση πιθανότατα να αντανακλούσε σε μεγάλο βαθμό την αλήθεια πέρα από τον μεταφορικό της χαρακτήρα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα lockdown που επιβλήθηκαν σε αθλητικές εγκαταστάσεις όπως γυμναστήρια στο πλαίσιο προστασίας από τον κορωνοϊό, αύξησαν τα ποσοστά ποδηλατιστών σε μεγάλες πόλεις.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπαϊρόιτ στη Γερμανία που διερεύνησαν κατά πόσο οι κάτοικοι μητροπολιτικών και αστικών περιοχές της χώρας κατέφυγαν επιτρεπτές υπαίθριες δραστηριότητες, αναλύοντας στοιχεία από την δημοφιλή εφαρμογή fitness Strava με πάνω από 73 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Η λειτουργία της βασίζεται σε υψηλής ακρίβειας δεδομένα από τις τοποθεσίες (GPS) και την κινητικότητα των χρηστών. Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο PLOS ONE.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης