Φακοί επαφής: Δύο κακές συνήθειες που πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο για τα μάτια σας

Φακοί επαφής: Δύο κακές συνήθειες που πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο για τα μάτια σας

Μια συνήθεια που για κάποιους φαντάζει αθώα μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ματιών. Εάν ξεχνάτε συχνά να βγάλετε τους φακούς σας όταν κάνετε μπάνιο συνεχίστε το διάβασμα...

210330153759_eyes_lenses
Δεν αποχωρίζεστε τους φακούς επαφής ούτε στο μπάνιο; Τότε τα νέα θα είναι δυσάρεστα καθώς, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, η χρήση των φακών κατά τη διάρκεια του ντους αυξάνει έως και επτά φορές τον κίνδυνο μικροβιακής κερατίτιδας.

Πρόκειται για μία επώδυνη και επικίνδυνη μόλυνση του κερατοειδούς χιτώνα του ματιού, με βασικά χαρακτηριστικά την ερυθρότητα και τα έλκη στην επιφάνειά του. Η πάθηση μπορεί προκαλέσει θολή όραση, μόνιμες βλάβες στον κερατοειδή έως και απώλεια της όρασης.

«Οι φακοί επαφής όρασης προσφέρουν πολλά οφέλη, ωστόσο η μικροβιακή κερατίτιδα που προκαλείται από τη λανθασμένη χρήση τους αποτελεί συχνή αιτία μόνιμης βλάβης στην όραση, με σοβαρά περιστατικά να καταλήγουν στη μεταμόσχευση κερατοειδούς ή απώλεια του οφθαλμού. Το 66% τέτοιων επιπλοκών οφείλονται στην κακή υγιεινή και έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις συνέπειές της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οφθαλμολόγος Parwez Hossain από το Πανεπιστήμιο του Southampton.

 Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης