Κορωνοϊός: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού

Κορωνοϊός: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού

Τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αναμφίβολα μειώνουν την ένταση των συμπτωμάτων σε περίπτωση νόσου, τι γίνεται όμως αναφορικά με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού; Φαίνεται ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσον αφορά τη μείωση της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού. Συμφωνα με κορυφαίους ειδικούς η εξήγηση γι' αυτό το φαινόμενο αποδίδεται στο είδος της ανοσίας που προκαλούν

210129084133_emvoliasmos53454__1_
Τα αισιόδοξα αποτελέσματα από τις διεθνείς εμβολιαστικές εκστρατείες είναι σημαντικά. Χώρες όπως η Βρετανία και το Ισραήλ, όπου η επιχείριση εμβολιασμού έχει προχωρήσει με μεγάλες ταχύτητες, έχουν δώσει σημαντικά πορίσματα σχετικά με τη μείωση θανάτων και νοσηλειών από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech: έως και 80% λιγότερες νοσηλείες σύμφωνα με βρετανική προδημοσίευση και μείωση κατά 92% και 87% για σοβαρή νόσο και νοσηλεία αντίστοιχα, σύμφωνα με τα ισραηλινά δεδομένα.

Ωστόσο, το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της διασποράς του SARS-CoV-2. O Καθηγητής Ιατρικής, Δρ Paul Hunter, από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό καθώς και τους λόγους που οι προσδοκίες παραμένουν μικρές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης