Η απλή κίνηση στο μαγείρεμα που κάνει το σκόρδο ακόμη πιο ωφέλιμο

Η απλή κίνηση στο μαγείρεμα που κάνει το σκόρδο ακόμη πιο ωφέλιμο

Μην καταπιείτε τη σκελίδα σκόρδου! Δείτε τι πρέπει να κάνετε στην κουζίνα για να κάνετε την αλισίνη του σκόρδου ακόμη πιο αποτελεσματική

191007145505_skordo2-1280x720
Το σκόρδο περιέχει ισχυρές θειούχες ενώσεις, με πιο δραστική την αλισίνη, στην οποία οφείλει και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Η αλισίνη αποτελεί το φυσικό «προστάτη» του σκόρδου στον αγρό. Με άλλα λόγια το προφυλάσσει κατά των επιθέσεων από έντομα, παράσιτα και μικροοργανισμούς. Επιπλέον, το σκόρδο είναι καλή πηγή μαγγανίου, βιταμίνης Β6 και βιταμίνης C, ενώ παράλληλα περιέχει μικρότερες ποσότητες χαλκού, φωσφόρου και σεληνίου.

Η χρήση του σκόρδου για τις ευεργετικές τους ιδιοτήτες χάνεται στα βάθη των αιώνων. Λέγεται ότι ο Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε το σκόρδο για τη θεραπεία λοιμώξεων. Ο Παστέρ ήταν ο πρώτος που τεκμηρίωσε την αντιβακτηριδιακή δραστικότητα του σκόρδου το 1858, γεγονός που του προσέδωσε τον χαρακτηρισμό «πενικιλίνη της φύσης».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης