Τα ένοχα τρόφιμα που θέτουν σε κίνδυνο την καρδιά των εφήβων

Τα ένοχα τρόφιμα που θέτουν σε κίνδυνο την καρδιά των εφήβων

Το 66% των ημερήσιων θερμίδων τους λαμβάνουν οι έφηβοι από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, με τις διατροφικές τους επιλογές να έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη μετέπειτα ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη

190320172708_eating2
Οι έφηβοι λαμβάνουν τα 2/3 των συνολικών του θερμίδων από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και όσα περισσότερα καταναλώνουν, τόσο χειρότερη είναι η κατάσταση της καρδιακής τους υγείας, υποστηρίζει νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας και προς το παρόν βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο.

Η μελέτη χρησιμοποίησε το σύστημα κατηγοριοποίησης της διατροφής NOVA, συνοψίζοντας την κατηγορία ενδιαφέροντος σε «σνακ, ροφήματα, έτοιμα γεύματα και πολλά άλλα προϊόντα που προέρχονται εν μέρει ή εν συνόλω από ουσίες-εκχυλίσματα τροφίμων ή από υποκατάστατα τροφίμων με ελάχιστη ή καθόλου σχέση με τα πραγματικά τρόφιμα».

Διαβάαστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης