Άνοια: Αυτή η μορφή εργασίας αυξάνει κατά 55% τον κίνδυνο

Άνοια: Αυτή η μορφή εργασίας αυξάνει κατά 55% τον κίνδυνο

Μπορεί η φυσική δραστηριότητα να θεωρείται αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του κινδύνου ανάπτυξης διάφορων ασθενειών, μεταξύ των οποίων και η άνοια, αυτό, όμως, φαίνεται ότι δεν ισχύει στην περίπτωση της βαριάς σωματικής εργασίας – Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη

201026193158_work-1280x720
Οι μύες και οι αρθρώσεις δεν είναι τα μόνα τμήματα του σώματος που καταπονούνται από τη σωματική εργασία. Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, που δημοσιεύθηκε στο Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports, δείχνει ότι ο εγκέφαλος και η καρδιά καταπονούνται εξίσου, με τους ανθρώπους που κάνουν βαριά σωματική εργασία να έχουν 55% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας από όσους που κάνουν καθιστική εργασία.

Η γενική αντίληψη θέλει τη φυσική δραστηριότητα να μειώνει φυσιολογικά τον κίνδυνο άνοιας, όπως έδειξε και μια άλλη μελέτη από το ίδιο Πανεπιστήμιο, υποστηρίζοντας ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο καταστάσεων άνοιας. Ωστόσο, η μορφή της φυσικής δραστηριότητας παίζει σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, αναπληρώτρια καθηγήτρια Kirsten Nabe-Nielsen από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης