Κορωνοϊός – Μεταλλάξεις: Τι αποκαλύπτουν για την αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας

Κορωνοϊός – Μεταλλάξεις: Τι αποκαλύπτουν για την αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού που προκαλεί την COVID-19, μπορούν να δείξουν το κατά πόσο τα έγκαιρα μέτρα προστασίας και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις είναι ικανά να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του ιού. Οι επιστήμονες εξηγούν

200522160902_lab_sars
Το επίσημο όνομα του κορωνοϊού που είναι υπεύθυνος για την πανδημία της COVID-19 είναι SARS-CoV-2. Σύμφωνα, όμως, με τους ιολόγους, οι μεταλλάξεις του οδηγούν σε εκατοντάδες γενετικά διαφορετικές εκδοχές του ιού. Επιστήμονες από το Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες (CHLA), λοιπόν, χρησιμοποίησαν αυτές τις ιικές υπογραφές για να αποκαλύψουν τα μοτίβα μετάδοσης που δείχνουν την αποτελεσματικότητα της λήψης έγκαιρων μέτρων προστασίας έναντι του ιού.

Οι ειδικοί συγκέντρωσαν μια εκτενή βάση γονιδιακών δεδομένων – δηλαδή πληροφορίες για τη γενετική κατασκευή του ιού – προκειμένου να εξετάσουν τα μοτίβα μετάδοσης στις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας. Η επιδημιολογική μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Microbiology και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη ομάδα δειγμάτων στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα, αποκαλύπτει ότι οι πρώιμοι και δραστικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα ταξίδια και άλλα μέτρα ελέγχου της ιικής μετάδοσης, περιόρισαν σημαντικά την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης