Κορωνοϊός: Η Ουρουγουάη κλείνει τα σύνορά της

Κορωνοϊός: Η Ουρουγουάη κλείνει τα σύνορά της

Διακόπηκε η χερσαία διασύνδεση με τη Βραζιλία - Ανεστάλλησαν οι πτήσεις από την Ευρώπη - Απαγορεύτηκαν τα ταξίδια στο εξωτερικό για τουρισμό - «Πλήρης και υποχρεωτική» καραντίνα στον Παναμά

coronavirus_uruguay
Η κυβέρνηση της Ουρουγουάης αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα της χώρας για τους αλλοδαπούς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ενώ απαγόρευσε επίσης μέχρι νεοτέρας τα ταξίδια στο εξωτερικό για τουρισμό, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Η είσοδος ξένων υπηκόων κινούμενων με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς μέσω οποιουδήποτε σημείου συνοριακού ελέγχου απαγορεύεται» μέχρι νεοτέρας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Ερνέστο Τάλβι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι της χώρας και οι υπήκοοι της Αργεντινής, της Βραζιλίας και της Παραγουάης — των υπολοίπων κρατών μελών της MERCOSUR — που διέρχονται από αεροδρόμια της χώρας καθώς επιστρέφουν στις πατρίδες τους «εξαιρούνται από το μέτρο», διευκρίνισε ο Ουρουγουανός ΥΠΕΞ.

Απαγορεύεται εξάλλου η έξοδος από τη χώρα για τουρισμό μέχρι τουλάχιστον τη 13η Απριλίου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια χωριστής συνέντευξης Τύπου ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Άλβαρο Ντελγάδο.

Οι αρχές της Ουρουγουάης είχαν ήδη διατάξει τη 16η Μαρτίου το πλήρες κλείσιμο των συνόρων με την Αργεντινή, ενώ την Κυριακή διέκοψαν τις χερσαίες συνδέσεις με τη Βραζιλία. Έχουν επίσης αναστείλει μέχρι νεοτέρας όλες τις πτήσεις από την Ευρώπη.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί 189 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
corona_caslifornia
Κλείσιμο

«Πλήρης και υποχρεωτική» καραντίνα στον Παναμά

Οι αρχές του Παναμά αποφάσισαν να επιβληθεί «πλήρης και υποχρεωτική» καραντίνα σε όλο τον πληθυσμό, μέτρο που τίθεται σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη το πρωί, για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Λαουρεντίνο Κορτίσο.

«Από τις 05:01 [σ.σ. τοπική ώρα· 12:01 ώρα Ελλάδας], την Τετάρτη 25η Μαρτίου κηρύσσω επ’ αόριστον πλήρη και υποχρεωτική καραντίνα στην εθνική επικράτεια, με ορισμένες εξαιρέσεις», ανέφερε μέσω Twitter ο πρόεδρος της μικρής χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Στις εξαιρέσεις συγκαταλέγονται οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα παραγωγής και διανομής τροφίμων, το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, τα στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης, οι τραπεζικοί και το προσωπικό των σούπερ μάρκετ. Οι πολίτες δεν θα μπορούν να βγαίνουν παρά για δύο ώρες την ημέρα για να προμηθεύονται τρόφιμα και φάρμακα, διευκρίνισε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Παναμάς είναι η χώρα της κεντρικής Αμερικής όπου — με βάση τουλάχιστον τα επίσημα στοιχεία — καταμετρώνται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, συνολικά 443, ή 98 περισσότερα από ό,τι τη Δευτέρα, με βάση τα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση που δημοσιοποίησε χθες Τρίτη η υπουργός Υγείας Ροσάριο Τέρνερ. Οκτώ ασθενείς έχουν υποκύψει (+2).

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 50 νέα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο Πομπέο κατηγορεί την Κίνα ότι αποκρύπτει πληροφορίες

Κορωνοϊός: Σοκ από τις ΗΠΑ - Πρώτος θάνατος ανηλίκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης