Κορωνοϊός: Οι μισοί μαθητές και φοιτητές στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα
Περισσότεροι από 850 εκατ. μαθητές και φοιτητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο ή στο Πανεπιστήμιό τους
Περισσότεροι από 850 εκατομμύρια νέοι στον κόσμο, δηλαδή σχεδόν ο μισός πληθυσμός μαθητών και φοιτητών, παρέμειναν χθες, Τρίτη, στα σπίτια τους χωρίς να έχουν πρόσβαση στα εκπαιδευτικά ιδρύματά τους, ανακοίνωσε σήμερα η Unesco εξαιτίας του κορωνοϊού.
Με το πλήρες κλείσιμο των σχολικών και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε 102 χώρες και το εν μέρει κλείσιμό τους σε 11 άλλες εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, ο αριθμός των μαθητών και σπουδαστών που στερούνται το σχολείο υπερδιπλασιάσθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, δημιουργώντας "μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο" στον τομέα της εκπαίδευσης, υπογραμμίζεται από την ίδια πηγή.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.