Σεισμός στην Ιταλία: 4,5 Ρίχτερ πολύ κοντά στη Φλωρεντία

Σεισμός στην Ιταλία: 4,5 Ρίχτερ πολύ κοντά στη Φλωρεντία

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 26 χιλιόμετρα βόρεια της Φλωρεντίας και στα 230 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μιλάνου

italy
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή της Φλωρεντίας, στην Ιταλία, στις 5:38 τα ξημερώματα. Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 4,9 Ρίχτερ, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα οι σεισμολόγοι προχώρησαν σε διόρθωση, δίνοντας το μέγεθος του σεισμού στα 4,5 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 26 χιλιόμετρα βόρεια της Φλωρεντίας και στα 230 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μιλάνου. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, ήταν στα 10 χιλιόμετρα.



Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Φλωρεντία όσο και σε άλλες πόλεις της κεντρικής Ιταλίας, ενώ οι πυροσβέστες και η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκαν άμεσα. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες, ενώ διαπιστώθηκαν μικροκαταρρεύσεις. Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία της περιοχής, ενώ γίνονται έλεγχοι και στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Κλείσιμο


Στην κωμόπολη Μπαρμπερίνο Ντελ Μουτζέλο ζημιές υπέστη η κεντρική εκκλησία, η πρόσβαση στην οποία έχει απαγορευθεί. Οι ειδικοί της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να ελέγχουν τα κτίρια της περιοχής για μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης.

Αποφασίστηκε η προσωρινή δημιουργία «κόκκινης ζώνης», στην οποία οι κάτοικοι δεν μπορούν να εισέλθουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των ειδικών στην όλη περιοχή.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Για προληπτικούς λόγους, ο δήμος του Μπαρμπερίνο δημιούργησε κέντρο υποδοχής με εβδομήντα κλίνες, για όσους κατοίκους δεν θα μπορέσουν ή δεν θα θελήσουν να επιστρέψουν απόψε στο σπίτι τους.

Κάτοικοι της Τοσκάνης δηλώνουν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι «έζησαν στιγμές πολύ μεγάλου τρόμου, διότι ξαφνικά τα ντουλάπια και οι πόρτες μέσα στα σπίτια τους άρχισαν να ανοιγοκλείνουν με βία».

Εξαιτίας των ελέγχων που πραγματοποιούνται, τέλος, σε μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου, οι καθυστερήσεις στα τραίνα υψηλής ταχύτητας ξεπερνούν κατά μέσο όρο τις δυο ώρες.

flo_italy
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης