Έκλεισε η συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στο Σότσι

Έκλεισε η συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στο Σότσι

Ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στις 22 Οκτωβρίου - Έμπρακτα υποστηρίζονται από τη Μόσχα οι Κούρδοι ενώ η Άγκυρα συνεχίζει την στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία

erdo2
Εν μέσω πολεμικού σκηνικού στη Συρία, με τη Ρωσία να υποστηρίζει έμπρακτα τους Κούρδους, και την Τουρκία να συνεχίζει ακάθεκτη τη στρατιωτική επιχείρηση, έκλεισε η συνάντηση Βλαντιμίρ Πούτιν - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί, συγκεκριμένα, με τον Ρώσο ομόλογό του στις 22 Οκτωβρίου στο ρωσικό θέρετρο Σότσι, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Η επίσκεψη Ερντογάν θα διαρκέσει μια ημέρα.

Την Τρίτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Ρώσος πρόεδρος προσκάλεσε τον Ερντογάν να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ρωσία.

Συρία: Με ρωσικές «πλάτες» μπήκαν στο Κομπάνι οι δυνάμεις του Άσαντ

Στις περιοχές έξω από την πόλη Κομπάνι έχουν φτάσει οι ρωσικές δυνάμεις, όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι Ρώσοι διέσχισαν τον Ευφράτη ποταμό στη βόρεια Συρία, ωθώντας προς τα ανατολικά τις υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Την ίδια ώρα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος μπήκαν στην πόλη Κομπάνι, που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Χαλέπι, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Κλείσιμο
Παράλληλα, σύμφωνα με το συριακό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen, ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στην πόλη και στα περίχωρα του Κομπάνι, ενώ μπήκε και στην πόλη Ράκα, όπου επίσης αναπτύσσεται σε διάφορα σημεία. «Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν σε περιοχή έξω από το Κομπάνι, σε απόσταση περίπου τεσσάρων-πέντε χιλιομέτρων έξω από την πόλη, αφού διέσχισαν τον Ευφράτη» δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης