Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για τη σφαγή των αστυνομικών

Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για τη σφαγή των αστυνομικών

Το «μαύρο πρόβατο» της πολιτικής, Κριστόφ Καστανέ παραδέχτηκε ότι η Γαλλία απέτυχε να ενσωματώσει τους μετανάστες σε συνέντευξή του στο «France Inter»

kastaner
Από κόσκινο θα περάσει το «μαύρο πρόβατο» της γαλλικής πολιτικής σκηνής, υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέ, ο οποίος εγκαλείται για την αποτυχία των αρχών να σταματήσουν τον δράστη με το μαχαίρι αλλά και την συγκάλυψη στοιχείων για την ριζοσπαστικοποίησή του.

Αν και πληθαίνουν οι φωνές περί παραίτησής του, ο ίδιος στυλώνει τα πόδια.

«Η Γαλλία απέτυχε την ενσωμάτωση των μεταναστών της», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο France Inter.

Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα ο Καστανέ παραδέχθηκε την αποτυχία της κυβέρνησης να ενσωματώσει στο γαλλικό έδαφος τους μετανάστες.

Την ίδια ώρα, οι Γάλλοι βουλευτές κάθονται στα κοινοβουλευτικά έδρανα όπου ξεκινάει σε λίγη ώρα η συζήτηση για την γαλλική πολιτική σε ότι αφορά το μεταναστευτικό.

Την ώρα που η κυβέρνηση των Παρισίων ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στις μυστικές υπηρεσίες με τον πρωθυπουργό της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ να ζητά ενδελεχή έρευνα για το θέμα, ο Καστανέ θα κληθεί να απαντήσει αύριο και μεθαύριο σε δύο αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για τον εσφαλμένο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι γαλλικές αρχές την πρόσφατη σφαγή στο αρχηγείο της Αστυνομίας στο Παρίσι.

Κλείσιμο
Υπό το φως των νέων στοιχείων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος έχει την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης, βρίσκεται στριμωγμένος στη γωνία με τους Γάλλους βουλευτές να σηκώνουν τα μανίκια για να τον βομβαρδίσουν με ερωτήσεις, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Οι πρώτες βιαστικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών για τον δράστη με το μαχαίρι περί υποδειγματικού υπαλλήλου χωρίς δείγματα ριζοσπαστικοποίησης, τον καθιστούν αν μη τι άλλο αδύναμο να χειριστεί ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα, όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος.

Μισή ώρα πριν από τη σφαγή στο αρχηγείο της αστυνομίας, ο δράστης Μικαέλ Αρπόν είχε αποστείλει 33 sms στη γυναίκα του, και στο τελευταίο της έλεγε να μελετά το Κοράνι τελειώνοντας το γραπτό του μήνυμα με την φράση: «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Ωστόσο, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Journal du Dimanche», επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στον υπουργό, λέγοντας ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο Καστανέ ενημέρωσε με βάση τα στοιχεία που οι αρμόδιες υπηρεσίες του είχαν δώσει και οι οποίες τελικά δεν είχαν πάρει μυρωδιά για τον προσηλυτισμένο αστυνομικό που είχαν στους κόλπους τους.

Πάντως, το 2015, ο δράστης με το μαχαίρι είχε εκφραστεί υπέρ της σφαγής στο σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» με την πληροφορία να μην φθάνει ποτέ στα... αυτιά των αρμοδίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης