Κάρι Σίμοντς: Η σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον στην Ελισάβετ για πρώτη φορά

Κάρι Σίμοντς: Η σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον στην Ελισάβετ για πρώτη φορά

Η 31χρονη Κάρι Σίμοντς, αν και δεν έχει παντρευτεί με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, έχει μετακομίσει μαζί του στη Ντάουνινγκ Στριτ και θα συναντήσει την βασίλισσα στα ανάκτορα της Σκωτίας - Γιατί δεν θα τον συνοδεύσει στην σύνοδο των G7 στη Γαλλία στα τέλη Αυγούστου;

johnson_forema
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας η βασίλισσα θα συναντηθεί με την ανύμφευτη σύντροφο ενός πρωθυπουργού.

Τον επόμενο μήνα η 31χρονη Κάρι Σίμοντς, σύντροφος του νέου πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να ταξιδέψει μαζί του στη Σκωτία και να συναντήσει την 93χρονη μονάρχη.

Μετά από εξαντλητικές συζητήσεις μεταξύ των ιθυνόντων του παλατιού και της Ντάουνινγκ Στριτ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο βρετανικός Τύπος, η πρόσκληση για τον Μπόρις Τζόνσον στο παλάτι του Μπαλμόραλ στη Σκωτία, όπου αυτή την περίοδο η βασίλισσα περνά τις διακοπές της με μέλη της βασιλικής οικογένειας, «επεκτάθηκε», ώστε να συμπεριλάβει και την νεαρή ξανθιά σύντροφο του 55χρονου πρωθυπουργού.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά την πρώτη επίσημη εμφάνιση της Κάρι Σίμοντς, πρώην υπεύθυνης Επικοινωνίας των Τόρις, σε εκδήλωση στη Ντάουνινγκ Στριτ στο πλευρό του νέου πρωθυπουργού, την περασμένη εβδομάδα. Το ζευγάρι υποδέχθηκε μαζί τους υπεύθυνους έξι κέντρων φροντίδας ανιάτων και επαίνεσε την «σκληρή δουλειά» τους.

Πάντως, αν και η Κάρι Σίμοντς φαίνεται πως εκτελεί επίσημα χρέη Πρώτης Κυρίας στη Γηραιά Αλβιόνα, παρόλο που δεν έχει βάλει «βέρα στο δεξί» με τον νέο πρωθυπουργό, γεγονός που καθιστά το ζευγάρι το πρώτο ανύπαντρο πρωθυπουργικό ζεύγος στη Ντάουνινγκ Στριτ, δεν αναμένεται να συνοδεύσει τον Τζόνσον και στην σύνοδο των G7 στη Γαλλία στα τέλη του μήνα καθώς έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Εκείνη την περίοδο (24 με 26 Αυγούστου) η Κάρι Σίμοντς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσει τις εργασίες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Oceana, για την προστασία των ωκεανών, στον οποίο η σύντροφος του Βρετανού πρωθυπουργού είναι σύμβουλος.

Κλείσιμο
Πηγή που μίλησε στον βρετανικό Τύπο δήλωσε σχετικά με την συνάντηση της Σίμοντς με την βασίλισσα: «Έγιναν πολλές συζητήσεις αν θα ήταν σωστό για την Κάρι να λάβει πρόσκληση για το Μπαλμόραλ, αλλά στο τέλος αποφασίστηκε ότι είμαστε στο 2019 και ο κόσμος έχει αλλάξει και έχει προοδεύσει».

Η Κάρι Σίμοντς και ο Μπόρις Τζόνσον διατηρούν σχέση περίπου εδώ και ένα χρόνο. Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν μπορεί ακόμα να παντρευτεί την σύντροφό του αφού εκκρεμεί η έκδοση του διαζυγίου του από την 55χρονη δεύτερη σύζυγό του Μαρίνα Χουίλερ. Η Μαρίνα Χουίλερ είναι δικηγόρος και μαζί της ο Τζόνσον έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Πρόσφατα, συγκίνησε η συνέντευξή της στους Times, όταν αποκάλυψε πως κέρδισε τελικά την μάχη που επί χρόνια έδινε με τον καρκίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης