Μπλακ άουτ σε Λονδίνο και νότια Βρετανία - Χάος στις συγκοινωνίες (Βίντεο)

Μπλακ άουτ σε Λονδίνο και νότια Βρετανία - Χάος στις συγκοινωνίες (Βίντεο)

Επανέρχεται σιγά σιγά το ρεύμα - Η National Grid γνωστοποίησε ότι το πρόβλημα προέκυψε από δύο γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας διαβεβαιώνοντας ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε - Επηρεάστηκαν αεροπορικές μεταφορές, σιδηροδρομικές συγκοινωνίες αλλά και η κίνηση στους δρόμους

london_blackout_art
Στο σκοτάδι βυθίστηκαν πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιτίας των εκταταμένων διακοπών ρεύματος που επηρέασαν σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες.

Σκηνές χάους έγιναν αισθητές στη βρετανική πρωτεύουσα και σε πολλές άλλες περιοχές, καθώς χιλιάδες επιβάτες του μετρό  ήρθαν αντιμέτωποι με την ακύρωση των δρομολογίων τους.  Η ταλαιπωρία ήταν τεράστια και σε μεγάλες οδικές αρτηρίες, όπου επιράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω της μη λειτουργίας φαναριών.

Τον γύρο του κόσμου έκανε το μπλακ άουτ στη Βρετανία, που φιλοξενήθηκε ως πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η National Grid γνωστοποίησε, πάντως, ότι το πρόβλημα προέκυψε από δύο γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας διαβεβαιώνοντας ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε.

Το μπλακ άουτ έπληξε το Λονδίνο, το νοτιοανατολικό και βορειοδυτικό τμήμα της Αγγλίας και της Σκωτίας.

Πόσοι επηρεάστηκαν

Από το πρόβλημα επηρεάστηκαν αεροπορικές μεταφορές, σιδηροδρομικές συγκοινωνίες αλλά και η κίνηση στους δρόμους από φανάρια που έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση. Περί τις 500.000 άνθρωποι επηρεάστηκαν στη δυτική Βρετανία από τις διακοπές, με το ρεύμα να επανέρχεται λίγο μετά τις 18:00 τοπική ώρα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Κλείσιμο
Στη νοτιοδυτική πλευρά χωρίς ρεύμα έμειναν 26.000, ενώ νοτιοανατολικά και στο Λονδίνο ο αριθμός ανήλθε στις 300.000.

 Ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Western Power Distribution, που εξυπηρετεί τα Μίντλαντς, τη νοτιοδυτική Αγγλία και την Ουαλία ανακοίνωσε ότι συνέβη «ένα σοβαρό περιστατικό», όμως το ηλεκτρικό ρεύμα έχει αποκατασταθεί στα νοικοκυριά που επλήγησαν.

Από την πλευρά της, η διαχειρίστρια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της βορειοανατολικής Αγγλίας κατέγραψε διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή, που επηρέασαν τη λειτουργία του αεροδρομίου και του δικτύου του μετρό στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, στο Νιουκάστλ.

«Γνωρίζουμε για τις διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν μεγάλα τμήματα του Λονδίνου και της νοτιοανατολικής Βρετανίας. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας σφάλματος στο Εθνικό Δίκτυο, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι καταναλωτές μας» σημείωσε νωρίτερα με ανακοίνωσή της στο Twitter η εταιρεία UK Power Networks.

Προβλήματα εξαιτίας της απώλειας ρεύματος ανέκυψαν στο νοσοκομείο του Ίπσουιτς.

Η εικόνα στο Λονδίνο

Στο νοτιανατολικό Λονδίνο επιβάτες κλήθηκαν, ύστερα από ενημέρωση της αρμόδιας εταιρείας συγκοινωνιών, να μην ταξιδέψουν καθόλου με το μετρό στη διάρκεια της νύχτας.

Kαθυστερήσεις παρουσίασαν δρομολόγια μετρό στο Λονδίνο, με την ταλαιπωρία να είναι τεράστια για τους επιβάτες. Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν και πολλά φανάρια της βρετανικής πρωτεύουσας.  

Εν ώρα αιχμής, την Παρασκευή, όλες οι αμαξοστοιχίες από το Κινγκς Κρος είχαν ανασταλεί. Οι επιβάτες έλαβαν, μάλιστα, ενημέρωση να εγκαταλείψουν τον σταθμό.  Και η  γραμμή Victoria του μετρό διακόπηκε.

Στον πολυσύχναστο σταθμό Γουότερλου, του Λονδίνου δεν υπήρξε, επίσης, καμία αναχώρηση.

Η κατάσταση στα αεροδρόμια

Από τις διακοπές ρεύματος δεν επηρεάστηκε το αεροδρόμιο Χίθροου, Γκάτγουικ και Λούτον.

Διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν, ακόμη, και στη Βορειοανατολική Βρετανία.

Καθυστερήσεις παρουσίασαν οι πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Νιουκάσλ.



Σάλος προκλήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς χρήστες να αναρτούν βίντεο στα οποία αποτυπώνεται ξεκάθαρα το μέγεθος του μπλακ άουτ. 

Ως έκτακτη είδηση φιλοξενήθηκε το θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης