Ιταλία: Ο Σαλβίνι «περνάει» πρόστιμα μέχρι και 1 εκατ. ευρώ σε όσους βοηθούν μετανάστες

matteo-salvini-pic

Ο ίδιος θα μπορεί να αποφασίζει απαγόρευση εισόδου για πλοία που μεταφέρουν μετανάστες, ενώ ο πλοίαρχός που θα παραβιάσει τον νόμο θα συλλαμβάνεται και το πλοίο θα κατάσχεται - Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά ευχαρίστησε την Παρθένο μετά την ψηφοφορία στην ιταλική Γερουσία

Ο Ματέο Σαλβίνι εξασφάλισε με ψήφο εμπιστοσύνης της γερουσίας την έγκριση νέων μέτρων κατά της παράτυπης μετανάστευσης, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

Θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ στα πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων και σε όσα άλλα σκάφη μπαίνουν χωρίς άδεια στα ιταλικά λιμάνια.

Ο καπετάνιος τους, σύμφωνα με τους νέους νόμους, θα μπορεί να συλλαμβάνεται και το πλοίο να κατάσχεται. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας (δηλαδή ο Σαλβίνι, σε αυτή τη φάση) θα μπορεί να απαγορεύει την είσοδο και τη διέλευση στα ιταλικά χωρικά ύδατα σε όλα τα σκάφη που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες.

Ο γραμματέας της Λέγκα, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην γερουσία, ευχαρίστησε την Παρθένο για το αποτέλεσμα.


Αναμένονται προσφυγές στη δικαιοσύνη

Πολλές εθελοντικές οργανώσεις της Καθολικής Εκκλησίας αλλά όχι μόνο - όπως και τα μεγαλύτερα ιταλικά συνδικάτα- έδωσαν μάχη κατά των μέτρων αυτών και δεν αποκλείεται να υπάρξουν προσφυγές για αντισυνταγματικότητα. Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα επικυρώσει μάλλον με την υπογραφή του τον σχετικό νόμο αλλά είναι πολύ πιθανό να αποστείλει στην κυβέρνηση μια «επιστολή συστάσεων» σχετικά με την εφαρμογή του. Διότι οι σύμβουλοι του ιταλού προέδρου φέρονται να πιστεύουν ότι οι προβλεπόμενες ποινές είναι υπερβολικά αυστηρές σε σχέση με τα υποτιθέμενα αδικήματα.

Παράλληλα, προβλέπονται και αυστηρότερες ποινές για όποιον συμμετέχει σε διαδηλώσεις με καλυμμένο πρόσωπο ή πετά μολότοφ, λοστούς και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων σε διαδηλώσεις.

Προς το παρόν η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε συνεχίζει την πορεία της. Αλλά στον ορίζονται υπάρχει ένα νέο, κρίσιμο θέμα: η Λέγκα πιέζει για να εγκριθεί άμεσα η νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας η οποία θα συνδέει την Ιταλία και την Γαλλία. Τα Πέντε Αστέρια επισήμως, συνεχίζουν να την απορρίπτουν αλλά ο Σαλβίνι επαναλαμβάνει με προειδοποιητικό τόνο τη γνωστή του φράση: «Αν δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε και όπως πρέπει, τότε καλύτερα να πάμε σε πρόωρες εκλογές».


Πηγή: Deutche Welle

ΣΧΟΛΙΑ (50)

Δεν μπορούμε

να τον νοικιάσουμε;

Πάρτον

σπίτι σου αν θέλεις, για πατέρα αμα λάχει ναούμε

η λογική...

δεν μπορείς σε ένα σπίτι 100 τμ. με χαμηλό εισόδημα να καλέσεις 500 άτομα να ζήσουν για 10 χρόνια ή να μαζέψεις 200 αδέσποτα σκυλάκια. ακόμα και οι κολλητοί σου να ήταν και να λυπάσαι τα αδέσποτα. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. το ίδιο και με τα κράτη. δεν είναι θέμα καλής ή κακής ψυχής ή ότι θέλουμε το κακό τους. αυτός που έχει δικό του το σπίτι και έχει πληρώσει μια ζωή για να το χτίσει, και οι πρόγονοί του έχουν χύσει το αίμα τους για να ζει αυτός ελεύθερος, ε δεν μπορεί να γμτ η ζωή του για να ζήσουν οι καλεσμένοι καλύτερα από αυτόν. Πως να το κάνουμε δηλαδή? ο Σαλβίνι προσπαθεί να περάσει το αυτονόητο και οι ψευτοευαίσθητοι αχριστεροί αντιδρούν. και στα δικά μας εύχομαι.

Μπραβο του

Kαλα κανει οποιος θελει να το παιξει φιλανθρωπος των λαθρομεταναστων να το κανει με τα δικα του λεφτα και οχι με τα λεφτα ολων των υπολοιπων

αυτά είναι

Aυτός είναι πολιτικός. Στούς διαφωνούντες άπλυτους, σχετικές ΜΚΟ κ..λ.π. ευχόμαστε ισόβια επάρκεια σε μπανάνες

Forzza Mateo.

Αν ήμουν Ιταλός θα τον ψήφιζα ισοβίως. Πολιτικός με χιδιααρ και όχι χιδιααρ πολιτικός.

'Έλλην

Δεν συμφωνώ με το επικροτουμε ξένους και τις οποίες τακτικές του. Βάσει διεθνούς δίκαιου οι χορηγουμενοι προστασίας στην Ελλάδα δικαιούνται να σπουδάζουν έως το λύκειο με κόστος ανά μαθητή συνολικά, περίπου 30.000€ σε εμάς. Εχουμε χρέος και οι μισθοί δεν είναι βιώσιμοι ατομικά, πόσο μάλλον για να δημιουργήσει οικογένεια κάποιος. Εχουμε ανεργία άρα όχι πλεοναζουσες θέσεις ωστόσο, ούτε οικονομικός μετανάστης δεν νοείται. 2 απλά επιχειρήματα ώστε να πούμε ευγενεστατα ότι, δεν έχουμε δυνατότητα για πρόσφυγες, χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας και οικονομικους μετανάστες. Απλα πράγματα ! Το, εάν πρέπει να είμαστε ανθρωπιστες σε άλλους ανθρώπους.. Δεν φταίμε (πχ) που στην Νιγηρία τους κοροιδεψαν, συμμετειχαν στην πτώχευση της χώρας οι κάτοικοι και μετά ξεπούλησαν το πετρέλαιο σε άλλους και δεν άλλαξε τίποτα στην ζωή τους. Δηλαδή, τις εσφαλμένες πολιτικές της κάθε χώρας που φτάνουν στο σημείο φτώχειας τους κατοίκους της, δεν θα το επωμιστουμε εμείς. Έρχονται..χρέωση όλου του κόστους που έγινε σε εμάς (τρόπου επιστροφής, υπάλληλοι που εργάστηκαν κλπ) προς τις πρεσβείες τους.

...

Το ίδιο επιχείρημα, όμως, μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάποιος σε μία ευρωπαϊκή χώρα για τους Έλληνες μετανάστες. Γιατί να τους αφήσει να μπουν στη χώρα του και να επωμιστεί το κόστος των αποτυχημένων μας κυβερνήσεων;

takis

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΣΑΛΒΙΝΙ! Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε αντάξιο του. Ο Κυριάκος είπε ότι θα εκτελεί τις οδηγίες της ευρώπης...Πλήρης υποδούλωση!Όσο για τους δήθεν "πονόψυχους ανθρωπιστές" που υπερασπίζονται τους λαθρομετανάστες, ας πάνε ένα Σαββατοκύριακο στη Μόρια και ας πάρουν μαζί τους καμιά 10αριά λάθρο και να τους έχουν στα σπίτια τους, να τους κοιμίζουν, να τους ταΐζουν, να τους πλένουν και γιατί όχι να τους παντρέψουν και με τα παιδιά τους, δεν είναι κακό.

Bonaparte

Το πρόβλημα είναι ότι ταίζουμε και κάτι αποβράσματα σαν και εσένα με τους φόρους μας

Επιτέλους «κράτος» με αρχ...

Σύνορα νόμοι θρησκεία κουλτούρα, και όχι «μπουρδελ αριστερά» και ΜΚΟ σωματεμπορας λαθρo.

Στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα όταν μια ΜΚΟ εγγράψει λαθρομετανάστη σε ελληνικό σχολείο παίρνει από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αμοιβή 21.000€ υποτίθεται για τα έξοδα ανατροφής του λαθρομετανάστη. Το ελληνικό κράτος δεν παίρνει δεκάρα τσακιστή. Έτσι οι ΜΚΟ κάνουν όργια για να γράψουν τους "προστατευόμενους" τους στα ελληνικά σχολεία τα οποία δεν έχουν καν τις υποδομές για να τους εκπαιδεύσουν. Φυσικά οι "συνεργαζόμενοι" με τις ΜΚΟ συνδικαλιστές ζητάνε περισσότερες προσλήψεις τις οποίες θα πρέπει να πληρώσει ο άγρια φορολογούμενος έλληνας. Και όχι φόρους δεν πληρώνουν οι λάθρο που παίρνουν νόμιμα έγγραφα και ΑΜΚΑ γιατί είναι "κάτω" απ' το όριο της φτώχειας. Δικαιούνται μόνο επιδόματα!!!

'Έλλην

Ξέχασες συνελληνα και τα έξοδα σε εμάς κόστους μαθητη ανά έτος (κυμαίνεται από 5.000€ έως 7.000€ κάθε μαθητή ανά έτος. Παλαιότερη Ερευνα του ΙΟΒΕ)..όπως και ότι, δεν δικαιούνται μη Έλληνες σπουδές πέραν λυκείου (διεθνές δικαιο). Υπολογιστε εως την 3η λυκείου το κόστος σε εμάς.

Ανόητε σαλβινακο

Το μίσος σου για τους ανθρώπους είναι τεράστιο, αλλά είναι μικρότερο από τον πόνο αυτών των ταλαιπωρημενων ανθρώπων και δεν θα καταφέρεις τίποτα παρά μόνο να σε ξεράσει η ιστορία εκεί που σου αρμόζει

τη

μπανάνα σου και στο κλουβί σου εσύ! Είναι παλιό βέβαιο αυτό σαν φράση αλλά με εσάς είναι ότι πιο ταιριαστό έχει ειπωθεί

Η αγάπη για τους δικούς του ανθρώπους

ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

3 Piece and A Soda

σκασε αριστερο νεοναζιδιο σκουπιδι που εχεις και αποψη για τον σαλβινι...πηγαινε προσκυνα τον κουμουναζι πρακτορα τσιπρεσκου που εκανε οτι δν εκαναν οι ναζι στο β παγκοσμιο...ακα πουλησε τη μακεδονια σε σκοπιανους...ο θεος θα ξερασει ολους τους αριστερους παιδοφιλους βρεφοφαγους παιδοκτωνους σαν εσενα στο διαολο και ακομα παρα περα!

Μανιατης

Αφου εισαι τοοοοοσο πονοψυχος, ζητα εσυ να παρεις δυο τρεις (ταλαιπωρημενους) ανθρωπους απο αυτους που δεν θελει ο Σαλβινι.Προσφερε τους εσυ στεγη,τροφη και ενα κρεβατι για να κοιμηθουν!Δειξε σε ολους μας ποσο ανθρωπιστης εισαι,και ασε τα μεγαλα λογια,υποστηριξεις και ανθρωπιας!Με αυτα δεν χορτασε κανεις,οι πραξεις χορταινουν τους ανθρωπους!Μην πας (διακοπαρες) μην πιεις(ποταρες)μην πας να φας (φαγηταρες) και μην κανεις (ζωαρα) αυτο το καλοκαιρι!Εαν εχεις εξοχικο,βαλε μεσα μερικους (ταλαιπωρους μεταναστες) και φροντισε να εχουν τροφη καθημερινα!Εαν παλι δεν εχεις,δωρισε τα λεφτα των διακοπων σου σε μια Μ.Κ.Ο,και νοιωσε οτι εκανες κατι καλο και βοηθησες με αυτον τον τροπο μερικους κατατρεγμενους να νοιωσουν λιγο καλυτερα!Τι,οχι;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

n0QRvknI

Κάθε οδηγός που διαθέτει μια κάρτα για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του θα πληρώνει στο εξής 15.000 ριάλ (11 λεπτά του ευρώ) ανά λίτρο για ένα μέγιστο όριο 60 λίτρων βενζίνης τον μήνα

dVIc6Shl

Το σχέδιο βασίζεται σε 78 επιπλέοντα φράγματα, που σηκώνονται και εμποδίζουν την πρόσβαση στη λιμνοθάλασσα στην περίπτωση ανόδου της στάθμης της Αδριατικής έως το ύψος των 3 μέτρων - Είναι «έτοιμο σε ποσοστό 93%» και «θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2021» αναφέρει η Ιταλική κυβέρνηση 

873c38b64-3145580

Στις αρχές του χρόνου δύο συνεργάτες του παρουσίασαν σε Ουκρανούς αξιωματούχους μια νέα εταιρεία και τα σχέδιά τους για έναν αγωγό μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας που θα μετέφερε αμερικανικό φυσικό αέριο - «Δεν έχω προσωπικά συμφέροντα σε καμία επιχείρηση στην Ουκρανία» αναφέρει ο δικηγόρος του Τραμπ