Παναγία των Παρισίων: Πώς οι Γάλλοι «γείωσαν» τον Τραμπ που πρότεινε να σβήσουν τη φωτιά πυροσβεστικά αεροσκάφη

Παναγία των Παρισίων: Πώς οι Γάλλοι «γείωσαν» τον Τραμπ που πρότεινε να σβήσουν τη φωτιά πυροσβεστικά αεροσκάφη

Σάλος στο διαδίκτυο με τη συμβουλή του Τραμπ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Notre Dame – Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας του εξήγησε μέσω twitter γιατί η πρότασή του ήταν... εκτός τόπου και χρόνου

trump__10_
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ο σχολιασμός του Ντόναλντ Τραμπ για τη χθεσινή πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, καθώς η αυθόρμητη ενέργειά του να δώσει συμβουλές προς τους πυροσβέστες, προκάλεσε ακόμη και την άμεση απάντηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Κι αυτό επειδή ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επιχείρησε, όπως άλλοι αρχηγοί κρατών, ή και ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη συντριβή τους για την -σε ζωντανή μετάδοση- πυρκαγιά που κατέστρεφε ένα από τα πιο σημαντικά και σίγουρα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στον πλανήτη.

Αντιθέτως, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε χρέη συμβούλου πυροσβεστών, προτείνοντας τη χρήση πυροσβεστικών αεροσκαφών.

«Είναι τόσο φοβερό να παρακολουθεί κανείς τη μαζική πυρκαγιά στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων. Ίσως αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα», έγραψε στο twitter, χωρίς πάντως να διευκρινίζει εάν στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται και ιδιαίτερες γνώσεις επί θεμάτων πυρόσβεσης. 



Κλείσιμο
Η απάντηση δεν ήρθε μόνον από το διαδίκτυο, αλλά και από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας

«Εκατοντάδες πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού κάνουν ό,τι μπορούν για να θέσουν την τρομερή πυρκαγιά στην Notre Dame υπό έλεγχο. Χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα, εκτός από αεροσκάφη, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση της δομής όλου του Καθεδρικού Ναού», του απάντησε.



Φυσικά, η γκάφα του Τραμπ πήρε μεγάλες διαστάσεις στο διαδίκτυο, με ορισμένους αμερικανούς να ζητούν συγγνώμη για την συμπεριφορά του, με αναρτήσεις προς τη γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και άλλους να σχολιάζουν το... δραματικό έργο της.

«Φανταστείτε να αντιμετωπίζετε αυτήν την κατάσταση και στη συνέχεια να πρέπει να εξηγήσετε σε έναν παγκόσμιο ηγέτη ότι η πρότασή του «να πετάξει τόνους νερού από τον ουρανό» είναι κακή ιδέα, έγραψε ένας χρήστης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης