Σε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 22% προχώρησε η Ισπανία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η αύξηση θα ενισχύσει τις δαπάνες και τις προσλήψεις, ενισχύοντας την ανάπτυξη της Ισπανίας.
Ωστόσο, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και τα στελέχη των επιχειρήσεων εμφανίζονται επιφυλακτικοί, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε πρόσθετη ανάπτυξη της οικονομίας δεν θα είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που αναμένουν να χαθούν, καθώς οι εταιρείες δεν θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά την άνοδο του κόστους.
Η αύξηση στα 900 ευρώ από 736 το μήνα, τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του έτους και έχει άμεσες επιπτώσεις περίπου στο 8% του ισπανικού εργατικού δυναμικού, ήτοι 1,2 εκατ. εργαζομένων. Τα αποτελέσματά της ήδη καθίστανται αισθητά στην ισπανική οικονομία, αναγκάζοντας τις εταιρείες να ανταποκριθούν.
Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.