«Σκοτεινό παραμύθι»: Δείτε το αλλόκοτο χωριό των «μίνι πύργων» στην Τουρκία που στέκει έρημο λόγω κρίσης
Καθένα από αυτά τα «μίνι κάστρα» στοίχισε 450.000 ευρώ για να κατασκευαστεί, ωστόσο σήμερα έχουν απομείνει να σαπίζουν εγκαταλειμένα σε αυτή τη «στοιχειωμένη Disnelyland» των πλουσίων
Στην περιοχή Μπολού της Τουρκίας εκατοντάδες πανομοιότυπες νεογοτθικές βίλες στέκουν παντέρημες στην πλαγιά ενός λόφου, προϊόν ενός φιλόδοξου πρότζεκτ που ξεκίνησε σαν... παραμύθι, έληξε όμως τελείως άδοξα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Το τοπίο που συνθέτουν οι 732 εγκαταλειμμένες βίλες στην τουρκική ύπαιθρο θυμίζει... στοιχειωμένη Disneyland.
Καθένα από αυτά τα «μίνι κάστρα» στοίχισε 450.000 ευρώ για να κατασκευαστεί, ωστόσο σήμερα έχουν απομείνει να σαπίζουν εγκαταλειμένα σε αυτό το αλλόκοτο χωριό.
Το κατασκευαστικό πρότζεκτ με τίτλο Burj Al Babas είχε ως στόχο να προσελκύσει άραβες επενδυτές. Αντί να ταξιδεύουν στην βόρεια Ευρώπη, οι πάμπλουτοι επιχειρηματίες και γαλαζοαίματοι θα μπορούσαν να αποκτήσουν τον δικό τους «μεσαιωνικό» πύργο σε αυτό το μέρος, απολαμβάνοντας το εξαιρετικό κλίμα και τις χλιδάτες υποδομές που θα παρείχε το «χωριό», μεταξύ των οποίων και ένα υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο.
Κλείσιμο
Αντίθετα όμως από τις προσδοκίες των κατασκευαστών, το μέρος αυτό εξελίχθηκε τελικά σε θλιβερή υπενθύμιση της αποτυχίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ξεπεράσει την οικονομική κρίση της χώρας του.
Μετά από πολλά έτη ανάπτυξης, η οικονομία της Τουρκίας έχει πλέον πάρει την κάτω βόλτα, με τους περισσότερους οικονομολόγους να προβλέπουν ότι η κρίση θα βαθύνει περισσότερο το 2019.
Η Sarot Group, που είχε αναλάβει την κατασκευή του «χωριού των κάστρων» χρεοκόπησε όταν επενδυτές από αραβικές χώρες έκαναν πίσω, λόγω της πτώσης στην τιμή του πετρελαίου που δημιούργησε έλλειμμα πάνω από 85 εκατομμυρίων ευρώ.
Το αποτέλεσμα ήταν το πρότζεκτ να διακοπεί κακήν κακώς, με μόλις τον μισό αριθμό των κατοικιών να έχει ολοκληρωθεί και το εμπορικό κέντρο να μην έχει καν ξεκινήσει.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ο απόλυτος one-stop προορισμός των πασχαλινών αγορών, με γευστικές και οικονομικές επιλογές για κάθε νοικοκυριό. Από το αρνί και το κατσίκι μέχρι τα τσουρέκια, τα σοκολατένια αυγά και τα κρασιά προσφέρονται επιλογές τόσο online όσο και στα supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος για ένα ολοκληρωμένο πασχαλινό τραπέζι με ποιότητα, ποικιλία και προσφορές.
Χάρις στο ισχυρό 5G δίκτυό της, η Nova αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των ευρυζωνικών οικιακών συνδέσεων και -λειτουργώντας ως τεχνολογικός επιταχυντής- προσφέρει για πρώτη φορά στην αγορά ασύρματη σύνδεση έως 500 Mbps, χωρίς καλώδια και χρονοβόρες εργασίες.
Τον απόλυτο θρίαμβο αποτέλεσαν για την bwin τα Sports Marketing Awards 2026, καθώς κατέκτησε 11 βραβεία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία στον ελληνικό αθλητισμό και την επιτυχημένη υλοποίηση καινοτόμων δράσεων χορηγίας.