Ρωσία: Μία γάτα ανασύρθηκε ζωντανή από τα χαλάσματα της δεκαώροφης πολυκατοικίας
Η έρευνα για τον εντοπισμό των ανθρώπων που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια έχει ολοκληρωθεί - Συνολικά 39 οι νεκροί
Οι διασώστες θα συνεχίσουν να ψάχνουν στα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαγκνιτογκόρσκ για να σώσουν τα κατοικίδια που έχουν ενδεχομένως εγκλωβιστεί στα συντρίμμια
"Έχουμε ακόμη να ασχοληθούμε με τα κατοικίδα... Στείλαμε ομάδες να τα εντοπίσουν. Μόλις τώρα, βγάλαμε από τα χαλάσματα μια ζωντανή γάτα", είπε ο υπουργός αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, Αλεξάντερ Τσουπριγιάν.
Η έρευνα για τον εντοπισμό των ανθρώπων που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια έχει ολοκληρωθεί. Συνολικά, ανασύρθηκαν νεκροί 39 άνθρωποι. Άλλοι έξι τραυματίστηκαν και οι πέντε –μεταξύ αυτών δύο παιδιά– παραμένουν σε νοσοκομεία ενώ μια γυναίκα πήρε εξιτήριο χθες Τετάρτη.
Οι ρωσικές αρχές θεωρούν ότι η αιτία για την έκρηξη και τη μερική κατάρρευση της δεκαόροφης πολυκατοικίας ήταν διαρροή αερίου.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.