Ο Θεός είναι «ουδέτερου φύλου», λέει ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι

Archbishop-of-Canterbury

Ο αιδεσιμότατος είπε: «Η ανθρώπινη γλώσσα για τον Θεό είναι ανεπαρκής και ως έναν βαθμό μεταφορική. Ο Θεός δεν είναι πατέρας με τον ίδιο τρόπο που γίνεται ένας άνθρωπος πατέρας. Ο Θεός δεν είναι άντρας ή γυναίκα. Ο Θεός είναι ουδέτερου φύλου. Ο Θεός δεν μπορεί να οριστεί»

Μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές διαμάχες έχει πια απάντηση, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι.

Μιλώντας στην εκκλησία St Martin in the Fields στην Πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, ο αιδεσιμότατος είπε: «Η ανθρώπινη γλώσσα για τον Θεό είναι ανεπαρκής και ως έναν βαθμό μεταφορική. Ο Θεός δεν είναι πατέρας με τον ίδιο τρόπο που γίνεται ένας άνθρωπος πατέρας. Ο Θεός δεν είναι άντρας ή γυναίκα. Ο Θεός είναι ουδέτερου φύλου. Ο Θεός δεν μπορεί να οριστεί».

Ο αιδεσιμότατος που πάντρεψε τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο μίλησε και για την αξία του να θυμούνται οι πιστοί «ποιος είναι ο Θεός».

Το ίδιο είχε δηλώσει επισήμως και η Καθολική Εκκλησία το 1992, με την Κατήχηση Νο 239 από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο: «Ο Θεός δεν είναι άντρας ή γυναίκα: είναι ο Θεός»…

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Απ'την φωτογραφία καταλαβαίνεις: Δαιμονικός και παρανοϊκός με τιάρα και σκήπτρο προσποιούμενος τον αρχιεπίσκοπο...

Οι Μορμόνοι άλλα λένε

Ο Τζόζεφ Σμίθ ιδρυτής της Μορμονικής ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ (1830) έχει άλλη άποψη αφού είδε στο 1ο όραμα τον ΠΑΤΈΡΑ και τον ΥΙΟ με ανθρώπινο σώμα και μάλιστα τους άγγιξε και είχαν σάρκα όπως όλοι οι άνδρες. Ακόμα έγραψε ότι ο Θεός και ο Ιησούς Χριστός είναι δύο ξεχωριστά όντα, καθένας με ένα τέλειο, δοξασμένο σώμα. ..Πόσοι τον πιστεύουν; Σχεδόν όλη η πολιτεία της Γιούτα 5000000 πιστοί Μορμόνοι μόνο στην Αμερική...

Ch

Οι θεολογικές σχολές δημιουργούν επαγγελματίες λειτουργούς, οι οποίοι για προσωπικό τους συμφέρον,και συμφέρον της κοσμικής εκκλησίας, δημιουργούν θρησκευτικούς οπαδούς, έχουν κάνει χιλιάδες κομμάτια τον Λόγο του Θεού, βιασμοί και ομοφυλοφιλία μέσα στα όργανα του σώματος της κοσμικής εκκλησίας.Φιλοδοξιες και χρήμα.Εν αρχή εποίησεν Ο!Ο!Ο! Θεός,και είπεν Ο!Ο!Ο! Θεός,Ας καμωμεν άνθρωπον κατ'εικονα ημών καθ'ομοιωσιν ημών,και είπεν Κύριος Ο!Ο!Ο! Θεός,και είπεν Ο! Θεός προς τον Μωυσην, Εγώ είμαι Ο!Ο!Ο! Ων,Ο!Ο! Ων με απέστειλε προς εσάς.Ειπε ο Ιησούς, στην Αγία Φωτεινή, είναι η Σαμαρείτης,(Ευαγγ.Ιωαννη ΚΕΦ:4) Γυναι,πιστευσον μοι, ότι έρχεται ώρα, ούτε στο όρος τούτο, ούτε στα Ιεροσόλυμα θέλετε προσκυνήσει τον Πατέρα.Πλην έρχεται ώρα,και ήδη είναι,ΟΤΕ οι αληθινοί προσκυνηται θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα, εν πνεύματι καί αληθεια'διοτι ο Πατήρ τοιουτους ζητεί τους προσκυνουντας αυτόν.Ο!Ο!Ο! Θεός είναι πνεύμα'και οι προσκυνουντες αυτόν, εν πνεύματι καί αληθεια πρέπει να προσκυνωσι.Πατερας Θεός, Ιησούς Χριστός,Άγιο Πνεύμα=1,Τα περίφημα Εγώ Είμαι,μόνον ο Ιησούς τα είπε:Εγώ είμαι το Α και το Ω, αρχή καί τέλος,λέγει ο Κύριος,Ο! Ων και Ο! Ην και Ο! Ερχόμενος,Ο! Παντοκράτωρ.Αν ο άνθρωπος δεν διδαχθεί τα Ιερά Γράμματα,την Καινή Διαθήκη,δεν Αναγεννηθεί (Ευαγγ.Ιωαννη ΚΕΦ:3,κεφ1,13, Γαλάτες 6:15, Τίτον 3:5, Ιακώβου 1:18,ΠετρουΑ'1:23, Ιωάννη Α'3:9,δεν γίνει μαθητής Ιησού Χριστού,έως φύγει από αυτή την ζωή,δεν αναγνωρισει τον Ιησού Χριστό,ως τον μοναδικό του Σωτήρα,να περπατά όπως λέει Ο Λογος του Θεού,και όχι οι θρησκείες,θα λέει ασυναρτησίες,και θα περιφέρεται από κάθε άνεμο διδασκαλίας,θα ζεί μέσα στην απιστία,στα πάθη της σάρκας.Και, ευτυχώς για Όσους τον Δεχτούν,και δυστυχώς για αυτούς που δεν θα τον δεχτούν,αν και Ο! Θεός αγωνίζεται μέχρι να βγεί η ψυχή του ανθρώπου,ο άνθρωπος να μετανοήσει, βλέπουμε καθημερινά την καταστροφή της ανθρώπινης ψυχής,σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.Και ο άνθρωπος αυτός, διδάσκει Αιώνια Ζωή!Και τον εαυτό του καταστρέφει,και τους ακούγοντας αυτόν.Πνευματικος Θάνατος.

Μπικας

Ο! Ο! Ο! Τι βλακείες λέγω εγώ! Ο!Ο!Ο! Κρίμα τις εργατοώρες που φαίνεται ότι έχεις μελετήσει για τα παραμύθια που σου πουλήσανε όταν ήσουν μικρός. Καλύτερα ο Χαρυ Πότερ.

@ old fool

ΟΟΟ από τις καλύτερες ασυναρτησίες που ( δεν ) έχω διαβάσει ΟΟΟ

Nαι..

...αλλά ο Χριστιανισμός ιδρύθηκε από τον Χριστό, που είναι το δεύτερο πρόσωπο τής Αγίας Τριάδας, και έχει φύλο ανδρικό. Όπως ο Πατέρας και το Άγιο Πνεύμα, Ο Χριστός είναι Θεός και η Παναγία, γένους θηλυκού, είναι η Θεοτόκος. Κόψτε, λοιπόν, τα ιδεολογικά διεμφυλικά ξεράσματά σας, αιρετικά ρετάλια τού παπισμού και των παραφυάδων αυτού.

Μπακατσέλης

Δηλαδή ο Χριστούλης είχε πουλάκι; Και προς τι χρήση; Μονο τσισάκια ή και το πρωϊ είχε αναστατωμάρες; Πωπό είχε ο χριστούλης ή έβγαζε τριαντάφυλλα; Μήπώς τα δικά του κακά δεν μυρίζανε; Τα νύχια του τα έκοβε ή τα έτρωγε; Φτερνιζόταν ή παραήταν τέλειος για τέτοια μικροπράγματα; Ήταν τελικά άνθρωπος σαν και εμάς ή όπου μας συμφέρει;

Θεολόγος.

Στην πραγματικότητα Δεν είναι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Σύμφωνα με τις γραφές είναι πνεύμα φύσης ασύλληπτης. Αν ο Θεός ήταν άνδρας, τότε η φύση του δεν θα ήταν ασύλληπτη . Ο Ιησούς βέβαια κατά την ενανθρωπησή του πήρε την μορφή άνδρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η θεία φύση του είναι "ανδρική". Η ανθρώπινη μόνο φύση του ήταν ανδρική, αλλά αυτό μάλλον εξ ανάγκης αφού όφειλε να έχει κάποιο φύλο. Αν ο Ιησούς είχε έρθει στη γη ως γυναίκα, τότε θα ρωτάγαμε γιατί ήρθε ως γυναίκα και όχι ως άνδρας. Το φύλο του Χριστού ως ανθρώπου έχει ακριβώς την ίδια αξία όπως και άλλα χαρακτηριστικά όπως το ύψος του, το βάρος του ή το χρώμα των μαλλιών του. Λογικά ο Χριστός ως σημιτικού γένους θα ήταν μαυρομάλλης. Ε και? Σημαίνει αυτό πως θεωρούσε όλους τους ξανθούς ως λιγότερο σημαντικούς από τους μελαχρινούς? αυτό ακριβώς επισήμανε και ο παραπάνω σχολιαστής δεν έχει καμία σημασία!

@Λ@

μάλλον ο αιρετικός αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι είναι ουδετέρου γένους.

Αιρετικέ

Να γίνεις Ορθόδοξος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Cavusoglu_aR

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «φανταστικούς ισχυρισμούς κατά της ιστορίας» και για «ακραίους κύκλους» και «πολιτικούς που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα» στην Ελλάδα