Ο Τραμπ σκοπεύει να επιβάλλει χρεώσεις στις διαδηλώσεις έξω από τον Λευκό Οίκο

14714661

Η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να επιβάλλει χρεώσεις στους διαδηλωτές, στο πλαίσιο σχεδίου για την καταστολή των διαδηλώσεων έξω από τον Λευκό Οίκο- Παράλληλα, σχεδιάζεται αποκλεισμός των πεζοδρομίων 

Χρέωση στις διαδηλώσεις έξω από το Λευκό Οίκο και κλείσιμο των πεζοδρομίων που βρίσκονται έξω από το κτίριο κατά 80% σχεδιάζει η αμερικανική διακυβέρνηση, με σκοπό να καταστείλει τις διαμαρτυρίες πολιτών, που έχουν αυξηθεί επί προέδρου Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πολύ συχνά έχει καταγγείλει «αμειβόμενους» διαδηλωτές. Ανάμεσά τους και αυτοί που έλαβαν μέρος στις διαμαρτυρίες έξω από τη γερουσία για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο.

Στο πλαίσιο του περιορισμού των διαδηλώσεων, η κυβέρνηση αναζητά νέους τρόπους, ομολογουμένως ευφάνταστους που όπως αναφέρουν και τα ξένα μέσα ενημέρωσης, μάλλον παραβιάζουν την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος.

Σε πρόταση που κατέθεσε τον Αύγουστο ο υπουργός Εσωτερικών, Ράιαν Ζίνκε, η διακυβέρνηση σκοπεύει να κλείσει το 80% των πεζοδρομίων που περιβάλλουν τον Λευκό Οίκο και πρότεινε τη δυνατότητα χρέωσης των εξόδων «διαχείρισης εκδηλώσεων» για τις διαδηλώσεις.

Τώρα, το Εθνικό Πάρκο μπορεί να επιβάλλει χρέωση για ειδικά γεγονότα, αλλά όχι για διαμαρτυρίες όπως αυτές που οργανώνονται στο πάρκο Λαφαγιέτ, έξω από τον Λευκό Οίκο. Αυτές οι χρεώσεις θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν το κόστος των εμποδίων που τοποθετούνται, το κόστος καθαρισμού, διόρθωσης του πρασίνου, καθώς και χρεώσεις για άδεια και τους μισθούς του προσωπικού που ασχολείται με αυτές.

Ωστόσο, οι ακτιβιστές που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούν ότι οι προτάσεις αυτές αντίκεινται στην πρώτη τροπολογία. Όπως αναφέρει το ACLU, τέτοια έξοδα «θα μπορούσαν να κάνουν ιστορικές διαδηλώσεις, όπως αυτή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1963 ως πολύ ακριβές για να γίνουν».

Κατά τη διάρκεια του προέδρου του Βιετνάμ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει παρόμοια εμπόδια στους πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Clipboard04-1-735x458

Η 46χρονη από την Ντρογκέδα της Ιρλανδίας, αποκάλυψε πως χώρισε από τον αγαπημένο της προειδοποιώντας μάλιστα τους ανθρώπους πως «θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν πειραματίζονται με την πνευματικότητα»

maxresdefault

Από τις έχουσες έδρα στην Τουρκία εταιρίες, η ASELSAN με πωλήσεις 1 δις 420 εκ. $, πήρε την 61η θέση μεταξύ των 100 εταιριών, ενώ η ΤΑΙ με πωλήσεις 1 δις 220 εκ. $ εισήλθε στην 70η θέση. Πέρσι η ASELSAN ήταν στην 68η θέση και η TAİ στην 77η

pat-manuel-instagram2

Ξεκίνησε την καριέρα του στην κατηγορία των γυναικών και μάλιστα διεκδίκησε την πρόκρισή του με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά ένας τραυματισμός στον ώμο έσβησε τότε τα όνειρά του

cadiz-708

«Η σκηνή αυτή είναι live. Κοιτάξτε. Είναι απίστευτο. Μόλις έφθασαν στη Σάντα Μαρία ντελ Μαρ. Τώρα έχουμε άλλους 30-40 εδώ στο Καντίθ», σχολίαζε την ώρα που τραβούσε βίντεο ένας από τους ντόπιους