Ινδία: Ένα βήμα πιο κοντά στην ποινικοποίηση του «στιγμιαίου διαζυγίου»

in_01

Η πρακτική του στιγμιαίου προφορικού διαζυγίου, το οποίο είναι γνωστό ως «τριπλό τάλακ» είναι πολύ κοντά στο να καταστεί  ποινικό αδίκημα για το οποίο δεν θα μπορεί να δοθεί εγγύηση και θα μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως τριών ετών

Το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας ενέκρινε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο καθίσταται ποινικό αδίκημα η πρακτική του στιγμιαίου προφορικού διαζυγίου, το οποίο είναι γνωστό ως «τριπλό τάλακ», δήλωσε σήμερα υπουργός της κυβέρνησης, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι φλερτάρει με τις μουσουλμάνες ψηφοφόρους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πέρυσι ότι είναι παράνομη η πρακτική αυτή, αλλά η κυβέρνηση του Μόντι επιδιώκει, μετά τις διαμαρτυρίες μουσουλμάνων γυναικών, να την καταστήσει ποινικό αδίκημα για το οποίο δεν θα μπορεί να δοθεί εγγύηση και θα μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.

Ο Ραβί Σανκάρ Πρασάντ, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα Ομοσπονδιακής Νομοθεσίας, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το διάταγμα αυτό επειδή η πρακτική του προφορικού διαζυγίου εξακολουθεί να ακολουθείται παρά την περσινή δικαστική απόφαση.

Τον περσινό Αύγουστο, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο που επέτρεπε στους μουσουλμάνους να χωρίζουν τις συζύγους τους, προφέροντας απλώς την λέξη «τάλακ», που σημαίνει διαζύγιο στα αραβικά, τρεις φορές.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει νόμο με τον οποίο «να απαγορεύεται ρητά» η διαδικασία αυτή. Σε ομιλία του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας τον περασμένο μήνα, ο Μόντι δήλωσε αναφερόμενος στις μουσουλμάνες ότι «δεν θα σταματήσει έως ότου δικαιωθούν».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20186140

Το κρατικό πρακτορείο των Σκοπίων αναφέρει ότι η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση ενδέχεται να μην γίνει σήμερα, αλλά να μετατεθεί για άλλη μέρα – Το VMRO-DPMNE εμμένει στην καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών