Στους 36 οι νεκροί από το νέο ξέσπασμα του Έμπολα στο Κονγκό

Ebola

Από τις 5 Αυγούστου, 43 περιπτώσεις Έμπολα έχουν αναφερθεί κυρίως στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, με άλλες 33 υποθέσεις να υποβάλλονται προς ώρας σε εργαστηριακές εξετάσεις

Ένα νέο ξέσπασμα του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (DRC) έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός εργαζόμενου στην υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με την Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Από τις 5 Αυγούστου, 43 περιπτώσεις Έμπολα έχουν αναφερθεί κυρίως στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, με άλλες 33 υποθέσεις να υποβάλλονται προς ώρας σε εργαστηριακές εξετάσεις. Αυτό είναι το 10ο ξέσπασμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) , το Βόρειο Κίβου είναι από τις πλέον κατοικημένες επαρχίες και αντιμετωπίζει έντονη ανασφάλεια και επιδείνωση ανθρωπιστικών κρίσεων. Υπάρχουν πάνω από 1 εκατομμύριο εσωτερικά εκτοπισμένοι και υπάρχει συνεχής ροή προσφύγων στις γειτονικές χώρες, όπως η Ουγκάντα, το Μπουρούντι και η Τανζανία.

Αυτές οι συνθήκες δημιουργούν έναν εφιάλτη όσο αφορά τον εντοπισμό τις κινήσεις του ιού Έμπολα.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Τάιτς Σαζαρέβιτς δήλωσε ότι υπήρξαν «τεράστιες υλικοτεχνικές πιέσεις» που συνέβησαν στην τελευταία εστία στις 24 Ιουλίου, στη δυτική επαρχία Εκατεύρ.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι εξακολουθούσαν να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα με μοτοσυκλέτα για να βρουν ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον ιό, κάτι που είναι ζωτικό κομμάτι του περιορισμού του.

Οι υπάλληλοι του Κονγκό και ο ΠΟΥ άρχισαν να εμβολιάζουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για τον θανατηφόρο ιό, στις 8 Αυγούστου.

Περισσότερες από 3.000 δόσεις παραμένουν στο απόθεμα στην πρωτεύουσα Κινσάσα, επιτρέποντας στις αρχές να τις αναπτύξουν γρήγορα στις πληγείσες περιοχές. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν προκλήσεις ασφάλειας στο ανατολικό Κονγκό, μια περιοχή που διογκώνεται με συγκρούσεις για γη και εθνοτική καταγωγή από δεκαετίες πολέμου.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σπεύδουν τώρα να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των ανθρώπων στο ανατολικό τμήμα της χώρας στις 8 Αυγούστου, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

unicef_nigeria

Το προσωπικό της Unicef «εκπαιδεύει και αναπτύσσει κατασκόπους που στηρίζουν τους αντάρτες και τους υποστηρικτές αυτών», ανέφερε ο συνταγματάρχης Ονιγιαμα Νουακουάκουα σε ανακοίνωσή του

prorust_main1

Ρεκόρ πώλησης για το τεράστιας συλλεκτικής αξίας πρώτο αντίτυπο, του πρώτου μέρους της σειράς βιβλίων «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» - Το αντίτυπο νούμερο 1, είχε δωρίσει ο Προυστ στον στενό του φίλο Λουσιάν Ντοντέ, το 1913

aircarrier0

Ο σερ Νικ Κάρτερ προειδοποιεί ότι η «ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι» - Παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία του σήμερα με το τότε και καυτηρίασε την έλλειψη γνώσης της ιστορίας που χαρακτηρίζει τη σημερινή κοινωνία - Ρωσία, Κίνα και Ιράν οι «εχθρικές» δυνάμεις

10