Ένα μέλος της Χαμάς σκοτώθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Ένα μέλος της Χαμάς σκοτώθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι διενήργησε αεροπορική επιδρομή. Όπως είπε στόχος ήταν μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να εκτοξεύσουν μπαλόνια με εύφλεκτο υλικό πάνω από τα σύνορα προς το Ισραήλ

Hamas
Μέλος της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκε και άλλα τρία τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν πηγές της Χαμάς και αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι διενήργησε αεροπορική επιδρομή. Όπως είπε στόχος ήταν μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να εκτοξεύσουν μπαλόνια με εύφλεκτο υλικό πάνω από τα σύνορα προς το Ισραήλ.

Πηγές της Χαμάς δήλωσαν πως τα θύματα ήταν άνδρες ασφαλείας που εργάζονταν σε ένα φυλάκιο παρατήρησης κοντά στη Ράφα, στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας.

Πυρκαγιές που προκλήθηκαν από εμπρηστικά μπαλόνια ηλίου και εμπρηστικούς χαρταετούς που εκτοξεύουν Παλαιστίνιοι στη Γάζα έχουν καταστρέψει εκτάσεις αγροτικής γης στο Ισραήλ τους τελευταίους μήνες. Το Ισραήλ δεσμεύθηκε να σταματήσει τις επιθέσεις, ακόμη και με κίνδυνο να ξεσπάσει μια ευρύτερη σύγκρουση.

Οι εβδομαδιαίες συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας έχουν κρατήσει σε ψηλό σημείο την ένταση για μήνες. Περισσότεροι από 130 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές δυνάμεις στη διάρκεια διαδηλώσεων στα σύνορα που πραγματοποιούνται κάθε μήνα από τα τέλη Μαρτίου.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χαμάς ενορχηστρώνει τις διαδηλώσεις, στο πλαίσιο της «Μεγάλης πορείας της επιστροφής» όπως ονομάζεται, προκειμένου να παράσχουν κάλυψη για διασυνοριακές επιθέσεις μαχητών της. Η Χαμάς το αρνείται.

Κλείσιμο
Η διασυνοριακή βία αυξήθηκε το Σάββατο όταν Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν πάνω από 100 πυραύλους στο έδαφος του Ισραήλ και ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στον θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης