Ντιμιτρόφ: Περιμένουμε το «πράσινο» φως για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ

4158527

«Έχουμε μεγάλες  ελπίδες», δήλωσε ο  Σκοπιανός υπουργός  Εξωτερικών - ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έχει δηλώσει  ότι η συμμαχία είναι πιθανό να εγκρίνει τις ενταξιακές συνομιλίες

Την έγκριση για τις ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ αναμένεται να λάβουν τα Σκόπια αυτήν την εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της βαλκανικής χώρας.

Το ΝΑΤΟ αρχίζει την Τετάρτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και ενώ η προσοχή επικεντρώνεται στις επικρίσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά της συμμαχίας, η ένταξη της ΠΓΔΜ βρίσκεται επίσης στην ατζέντα.

«Έχουμε μεγάλες ελπίδες και πιστεύω πως όλα είναι καθ' οδόν και θα πρέπει να συμβούν αυτή την εβδομάδα», δήλωσε στο Ρόιτερ ο Νικόλα Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο μιας συνόδου στο Λονδίνο για τα Δυτικά Βαλκάνια. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε ενταξιακές συνομιλίες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η συμμαχία είναι πιθανό να εγκρίνει τις ενταξιακές συνομιλίες στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως η πρόσφατη συμφωνία της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και τον τερματισμό μιας διένεξης δεκαετιών είναι «μια ιστορική συμφωνία που προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία» για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο η αλλαγή του ονόματος δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και η συμφωνία εξακολουθεί να συναντά αντιστάσεις και στις δύο χώρες.

«Η οριστικοποίηση από την πλευρά μας της συμφωνίας (για το όνομα) θα ενσωματωθεί στη διαδικασία του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να διαταράξει τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ εξαιτίας των δικών της ανησυχιών επειδή η δυτική συμμαχία παρεισφρέει στις δικές της παραδοσιακές σφαίρες επιρροής, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε: «Αν δεν υπήρχε το θέμα του ονόματος, θα ήμασταν μέλος του ΝΑΤΟ από το 2008.

«Έτσι πιστεύουμε σταθερά πως αυτό δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας και θα επιδράσει πολύ κατευναστικά στη σταθερότητα της περιοχής. Όμως ασφαλώς μέχρι να συμβεί αυτό θα ανησυχούμε για οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να εμφανιστεί».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Οσο εσείς περιμένετε το πρασινο φώς

Στην Ελλάδα τα κόκκινα φωτάκια αναβοσβήνουν για τους πολιτικούς που τα ξεπούλησαν όλα στο πεζοδρόμιο της πολιτικής! Φίλοι γιαλαντζί ή αλλιώς ψευτομακεδόνες, τα χρόνια σας θα είναι λίγα. Οι ίδιοι σε λίγο καιρό που η γιούχα θα πηγαίνει σύννεφο, όπως για κάθε άλλο πολίτη που νιώθει ντροπή για την καταγωγή του και προσπαθεί να σφετεριστεί την καταγωγή άλλου, θα καταλάβετε την Γλύκα!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parkland-survivor-ena

Και οι δύο νέοι υπέφεραν από μετατραυματικό σοκ, αφού πριν από ένα χρόνο περιπου, ένας νέος είχε εισβάλει με ημιαυτόματο στο σχολείο τους σκοτώνοντας δεκατέσσερις συμμαθητές τους τρεις εργαζόμενους