Σαλβίνι: Μέσα σε ένα χρόνο θα δούμε αν θα υπάρχει ΕΕ ή όχι

salvini__2_


Ο επικεφαλής της Λέγκα δεν αποκλείει την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους επόμενους 12 μήνες – Κομβικό σημείο θεωρεί τις ευρωεκλογές

Ενδεχόμενη θεωρεί τη διάλυση της ΕΕ εντός 12μήνου ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

«Τους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί αν η Ευρώπη εξακολουθεί να έχει μέλλον στην τρέχουσα μορφή της ή αν όλο αυτό είναι μάταιο. Δεν πρόκειται μόνο για τον προϋπολογισμό των επόμενων επτά ετών. Του χρόνου είναι οι ευρωεκλογές. Μέσα σε έναν χρόνο θα δούμε αν εξακολουθεί να υπάρχει η ενωμένη Ευρώπη ή όχι», τόνισε ο Σαλβίνι, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, η σύνοδος κορυφής που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες θα αναδείξει τις διαφωνίες των χωρών σε θέματα προϋπολογισμού και στο μεταναστευτικό.

«Να σταματήσουν να διασώζουν μετανάστες οι ΜΚΟ»

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι επιθυμία του είναι να σταματήσουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να διασώζουν τους μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο διότι «στηρίζουν τους διακινητές μεταναστών και προσφέρουν κίνητρα (στους ανθρώπους) να προσπαθήσουν να κάνουν τον διάπλου».

Όπως ανέφερε, το έργο των πλοίων που ναυλώνουν ΜΚΟ θα πρέπει αντίθετα να αναλάβουν «το λιμενικό της Λιβύης, της Τυνησίας ή της Αιγύπτου».

Νέα επίθεση στη Γαλλία

Επίσης, επιτέθηκε για άλλη μια φορά στη Γαλλία, λέγοντας ότι οι Γάλλοι έκαναν στη χώρα του «μαθήματα ηθικής, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία θα έπρεπε να έχουν δεχθεί εδώ και καιρό 9.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία», υπογράμμισε.

Μάλιστα, διεμήνυσε στην ΕΕ ότι θα πρέπει «πρώτα θα μας βοηθήσετε και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα, για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, αλλά και για την τραπεζική ένωση και το χρέος».

«Να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ»

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι συμφωνεί με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Αυστρίας, τον Χόρστ Ζέεχοφερ και τον Χέρμπερτ Κικλ. «Και οι δύο μιλούν για προστασία των συνόρων και απόρριψη όσων δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο. Όμως κοινός μας στόχος δεν είναι να επιβάλουμε στις Βρυξέλλες την ανακατανομή των προσφύγων, αλλά κυρίως να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Ένα σύστημα όπως αυτό που έχουμε με την Τουρκία στα νοτιοανατολικά θα πρέπει να εφαρμοστεί και στη νότια Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης