Ο Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς 25% σε κινεζικά τεχνολογικά προϊόντα

tramp_009

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισεκ. δολαρίων που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία και την τεχνολογία και δεσμεύθηκε να επιβάλει περαιτέρω δασμούς εάν η ασιατική χώρα προχωρήσει σε αντίποινα.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η λίστα με τους δασμούς περιλαμβάνει προϊόντα από το στρατηγικό σχέδιο της Κίνας «Made in China 2025», με στόχο να κυριαρχήσει η χώρα στις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, τα οποία θα «αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αλλά θα πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη για τις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες».

Άποψη

Και πολύ καλά κάνει, έχει πήξει ο κόσμος στο κινέζικο.....

rohani1

«Η Αμερική επιρρίπτει σε μας την ευθύνη για τις αποτυχίες της στην περιοχή (...) από την Υεμένη ως το Ιράκ (...). Δεν θα υποκύψουμε», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε ομιλία του στην πόλη Χοΐ, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση