Το Αφγανιστάν ανακοίνωσε προσωρινή εκεχειρία με τους Ταλιμπάν λόγω Ραμαζανίου

ταλιβ_09

Ο Αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι ζήτησε από τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον των Ταλιμπάν ως τις 20 Ιουνίου με την ευκαιρία του τέλους του Ραμαζανίου

Ο Αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι ανακοίνωσε σήμερα προσωρινή εκεχειρία με τους Ταλιμπάν με την ευκαιρία της γιορτής Άιντ αλ Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Η εκεχειρία αυτή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, «27η ημέρα του Ραμαζανιού και θα συνεχιστεί ως την πέμπτη ημέρα της γιορτής Άιντ αλ Φιτρ», που πρόκειται να ξεκινήσει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Μάλιστα ο Γάνι ζήτησε από τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον των Ταλιμπάν ως τις 20 Ιουνίου, εξήγησε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ωστόσο διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ομάδων ανταρτών θα συνεχιστούν.

Ο Αφγανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή, που δεν έχει προηγούμενο, αποτελεί απάντηση στην «ιστορική φάτουα των Αφγανών ουλεμάδων» που κήρυξαν τη Δευτέρα ότι η τρομοκρατία αντιβαίνει στις αρχές του ισλάμ.

Περισσότεροι από 2.000 θρησκευτικοί διδάσκαλοι από όλη τη χώρα συναντήθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στη σκηνή της Λόγια Ζίργκα (Μεγάλου Συμβουλίου) καταγγέλλοντας χρόνια συγκρούσεων. Εξέδωσαν φάτουα, δηλαδή θρησκευτικό διάταγμα, με την οποία απαγορεύουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας και ζητούν από τους Ταλιμπάν να αποκαταστήσουν την ειρήνη και να επιτρέψουν την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων.

«Οι συγκρούσεις που διεξάγονται στο Αφγανιστάν δεν έχουν καμία νομική βάση, μόνο οι Αφγανοί είναι θύματά τους. Και δεν έχουν καμία θρησκευτική ή ανθρωπιστική αξία», διευκρινίζει το κείμενο των ουλεμάδων, το οποίο προσθέτει ότι «η στήριξη και η χρηματοδότησή τους είναι αντίθετες στη σαρία», τον ισλαμικό νόμο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bigben0

Αποκωδικοποιώντας τη συμφωνία - 3.000.000 Ευρωπαίοι στη Βρετανία και 1.000.000 Βρετανοί στην ΕΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται και να λαμβάνουν τις παροχές στην επιλεγόμενη χώρα διαμονής τους - Η μεταβατική περίοδος, τα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας και οι ειδικές διατάξεις για την Κύπρο

1