Μυστήριο με το μεγάλο φάκελο του Κιμ στον Τραμπ που «ξεκλείδωσε» τη συνάντηση της Σιγκαπούρης

Μυστήριο με το μεγάλο φάκελο του Κιμ στον Τραμπ που «ξεκλείδωσε» τη συνάντηση της Σιγκαπούρης

Τον ασυνήθιστο φάκελο παρέδωσε ο στρατηγός  Κιμ Γιονγκ Τσολ - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρχικά χαρακτήρισε «ενδιαφέρον» το περιεχόμενό του αν και στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι δεν το είχε διαβάσει

trump-foto-epistoli
Η επιστολή που έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στον Ντόναλντ Τρμαπ μέσω του στρατηγού Κιμ Γιονγκ Τσολ φαίνεται ότι ήταν αυτή που «ξεκλείδωσε» τη συνάντηση των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου.

Αυτό, ωστόσο, που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν το μέγεθος του γράμματος του Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επέλεξε έναν πραγματικά ευμεγέθη φάκελο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Κλείσιμο


Το ίδιο μυστήριο με το μέγεθος του φακέλου και τους ενδεχόμενους συμβολισμούς του, αποτελεί και το περιεχόμενο της επιστολής.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη στρατηγό, τον πιο υψηλόβαθμο εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ που βρέθηκε στον Λευκό Οίκο τα τελευταία χρόνια, αρχικά υποστήριξε ότι το γράμμα ήταν «πολύ ενδιαφέρον» αν και λίγα λεπτά αργότερα ομολόγησε ότι «δεν έχω διαβάσει την επιστολή».

Trump: Letter from Kim Jong Un was ‘very nice.’ Trump eight minutes later: I haven’t opened it yet.


Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την αυτοαναίρεση του Τραμπ, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει διαβάσει το περιεχόμενο του μεγάλου φακέλου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το φάκελο εξέτασαν πρώτα οι μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να αποκλείσουν να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σύμφωνα με τον Τραμπ στη συνάντηση της Σιγκαπούρης θα τεθει και το θέμα της επίσημης λήξης του Πολέμου της Κορέας που έληξε με ανακωχή το 1953.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις επανέλαβε πως το Πεντάγωνο υποστηρίζει τις προσπάθειες για την «πλήρη, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη» αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, ότι το ζήτημα των χιλιάδων αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι σταθμεύουν στη Νότια Κορέα «δεν θα βρίσκεται στο τραπέζι» κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής. «Αυτό το θέμα δεν θα είναι στο τραπέζι την 12η (Ιουνίου) και δεν πρέπει να τεθεί» υπό διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τον ο Μάτις.

Σημειώνεται ότι στη Νότια Κορέα παραμένουν σήμερα ανεπτυγμένοι περίπου 28.500 αμερικανοί στρατιωτικοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης