Παραλύει η Γαλλία: Στους δρόμους φοιτητές, ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας και σιδηροδρομικοί

gallia_008

Περίπου 140 διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας στη Γαλλία για τρίτη φορά στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης Μακρόν. Στο πλευρό των διαδηλωτών οι φοιτητές, πολλοί από τις οποίους έχουν αποκλείσει την είσοδο των πανεπιστημίων. Αστυνομικές αρχές έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους.

Περίπου 140 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη Γαλλία από τα εννέα μεγαλύτερα συνδικάτα δημοσίων υπαλλήλων που διαμαρτύρονται για την μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Οι απεργοί θεωρούν απειλή για τον δημόσιο τομέα την επίμαχη μεταρρύθμιση.

To βράδυ, ξεκινάει και νέα διήμερη απεργία των σιδηροδρομικών όπως προβλέπεται από τον προγραμματισμό των συνδικάτων που έχουν επιλέξει να απεργούν δύο ημέρες και να εργάζονται τρεις μέχρι τον Ιούλιο. Επιπλέον, για σήμερα έχουν κηρύξει απεργία και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις.

gallia_007


Λίγες ώρες πριν ξεχυθούν στους δρόμους οι διαδηλωτές,ο υφυπουργός Ολιβιέ Ντισόπ έσπευσε να τους καθησυχάσει διευκρινίζοντας ότι η μεταρρύθμιση που έρχεται δεν θα αμφισβητήσει σε καμία περίπτωση το εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων αλλά απλώς θα περιέχει κάποιες «διορθώσεις» στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της διοίκησης.

Όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις του χώρου που είναι εννέα συνολικά, εκπροσωπούν 5,7 εκατομμύρια εργαζομένους καταγγέλλοντας στο κοινό τους κάλεσμα την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας και διεκδικούν την αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης,όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

gallia_009

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Turkish_airforce

Το ένα μετά το άλλο εκδίδει η κυβέρνηση Ερντογάν τα εντάλματα σύλληψης ενάντια στους οπαδούς του Γκιουλέν θέτοντας πλέον ως στόχο την εκκαθάριση της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας

eurwpaiki_enwsi_metanastes_arthro

Το μεταναστευτικό πνίγει την ΕΕ:  Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες - Σκληρή ρητορική από Ιταλία - «Απειλές» από Μακρόν και ενστάσεις κρατών για ενίσχυση της FRONTEX

24