Βαρκελώνη: Θα τίναζαν την Las Ramblas στον αέρα - Νεκροί οι 3 από τους 4 καταζητούμενους

Βαρκελώνη: Θα τίναζαν την Las Ramblas στον αέρα - Νεκροί οι 3 από τους 4 καταζητούμενους

Η λεπτομέρεια που απέτρεψε ένα μεγαλύτερο μακελειό - Στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τρομοκρατών - Σκοτώθηκαν οι Ααλαά, Χισαμί και Αμπουγιακούμπ

Βαρκελώνη: Θα τίναζαν την Las Ramblas στον αέρα - Νεκροί οι 3 από τους 4 καταζητούμενους
Μακελειό άνευ προηγουμένου σχεδίαζαν οι -κατά πλειοψηφία- μαροκινής καταγωγής δράστες στη Βαρκελώνη
, καθώς είχαν προγραμματίσει να φορτώσουν ένα φορτηγό με μπουκάλες βουτανίου και να τινάξουν τον πεζόδρομο της Las Ramblas κυριολεκτικά στον αέρα, προκαλώντας πολύ περισσότερα θύματα από τους 14 νεκρούς και τους 100 τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ισπανικές αρχές, το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα αποφεύχθηκε από μία μικρή λεπτομέρεια, η οποία αφορούσε το δίπλωμα που είχαν στη διάθεσή του, καθώς δεν ήταν διαπιστευμένο για οδήγηση μεγάλου οχήματος.

Κλείσιμο
Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι κατέληξαν στην επιλογή του λευκού βαν στο οποίο, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, οδηγός ήταν ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ, αδερφός του Ντρις Ουκαμπίρ, στο όνομα οποίου ενοικιάστηκε το όχημα που έσπειρε τον θάνατο στη Las Ramblas.

Το σενάριο αυτό ενισχύει η έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ και η οποία κατά τις ισπανικές αρχές σχετίζεται με το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα. Αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν έκρηξη από διαρροή αερίου αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι εκεί υπήρχαν υλικά για την κατασκευή βομβών.



Νεκροί οι τρεις από τους τέσσερις καταζητούμενους

Την ίδια στιγμή, οι ισπανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των τεσσάρων υπόπτων τρομοκρατών που σχετίζονται με την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramblas στο κέντρο της Βαρκελώνης και που αναζητούνται από την ισπανική ομοσπονδιακή αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, η ισπανική αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους Μούσα Ουκαμπίρ (αδερφό του Ντρις Ουκαμπίρ που είχε νοικιάσει το λευκό βαν), Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί και Γιουνές Αμπουγιακούμπ, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση και στην εκτέλεση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας, προκαλώντας τον θάνατο 14 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 100.

Μούσα Ουκαμπίρ, Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί, Γιουνές Αμπουγιακούμπ (από αριστερά προς δεξιά)



Και οι τέσσερις είναι μαροκινής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, το τρομοκρατικό γκρουπ που σχεδίασε και εκτέλεσε το χτύπημα στο κέντρο της Βαρκελώνης, απαρτίζεται από τουλάχιστον 12 άτομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 24χρονος Χισαμί και ο 22χρονος Αμπουγιακούμπ κατοικούν σε μία μικρή πόλη στη Βόρεια Ισπανία, ενώ ο 18χρονος Ααλαά και ο 17χρονος Ουκαμπίρ κατοικούν στο χωριό Ribes de Freser.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι τρεις από τους τέσσερις καταζητούμενους είναι νεκροί. Πιο συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν οι Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί, Μούσα Ουκαμπίρ και δηλώθηκαν νεκροί από τις ισπανικές υπηρεσίες.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη Βαρκελώνη:  Παιδιά ούρλιαζαν, ήταν μία κόλαση αίματος!








Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι σκοτώθηκαν πέντε δράστες, οι τρεις εκ των οποίων είχαν ταυτοποιηθεί, ενώ είχαν γίνει και τρεις συλλήψεις. Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο 28χρονος Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος νοίκιασε το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε για την πολύνεκρη επίθεση στη Las Ramblas.

Οι ισπανικές αρχές πιστεύουν ότι είχαν νοικιαστεί δύο βανάκια στο όνομα του Ντρις Ουκαμπίρ, καθώς το τρομοκρατικό δίκτυο είχε οργανώσει ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα, πιθανόν με τη χρήση και εκρηκτικών μηχανισμών, όπως αναφέραμε και πιο πάνω.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης