Φωτιά στο Λονδίνο: Έφοδος διαδηλωτών στο Δημαρχείο του Κένσινγκτον - Ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα

Φωτιά στο Λονδίνο: Έφοδος διαδηλωτών στο Δημαρχείο του Κένσινγκτον - Ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα

Εισέβαλαν στο κτίριο φωνάζοντας «Δολοφόνοι» και «Όχι 17», ένα σύνθημα που υπονοεί ότι οι Αρχές υποβαθμίζουν ηθελημένα τον αριθμό των θυμάτων

Φωτιά στο Λονδίνο: Έφοδος διαδηλωτών στο Δημαρχείο του Κένσινγκτον - Ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε πριν από λίγη ώρα το Δημαρχείο της περιφέρειας του Κένσινγκτον και Τσέλσι, όταν περίπου 300 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο διαμαρτυρόμενοι για τον χειρισμό της τραγωδίας του πύργου Γκρέφνελ από τις Αρχές εισέβαλαν στο εσωτερικό του, ζητώντας απαντήσεις και δικαιοσύνη για τα θύματα.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων γνωστοί και φίλοι των αγνοουμένων της πύρινης κόλασης, έφτασαν στο Δημαρχείο με μια σειρά από αιτήματα, τα οποία ζήτησαν να παραδώσουν στον επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν δεν εμφανίστηκε κανείς να τα παραλάβει, όρμηξαν εξοργισμένοι στις πόρτες που φυλάσσονταν από αστυνομικούς και εισέβαλαν στο Δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα.

Ένα από αυτά ήταν το «Όχι 17», ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται από εχθές και υπονοεί ότι οι επίσημες Αρχές υποβαθμίζουν ηθελημένα τον αριθμό των θυμάτων. Δεν έλειψαν και κάποιες φωνές που αποκαλούσαν «Δολοφόνους» τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αποτυχία τους να προστατέψουν τους φτωχούς πολίτες της περιοχής τους.

Κλείσιμο
Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών είναι η εύρεση προσωρινής κατοικίας στην περιοχή για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, η εκταμίευση κονδυλίων για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βοήθεια στους πληγέντες και η δημοσιοποίηση μιας επίσημης λίστας με τους αγνοούμενους της πύρινης κόλασης.

Τελικά η ένταση εκτονώθηκε μερικώς όταν εμφανίστηκε ένας εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου και παρέδωσε στους διαδηλωτές μια ανακοίνωση αναφορικά με τα αιτήματά τους.

Για αρκετούς από αυτούς, ωστόσο, η απάντηση του Συμβουλίου ήταν γεμάτη με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και υπεκφυγές, αφού η Δημοτική Αρχή φαίνεται να «ρίχνει» το μπαλάκι για την ενημέρωση του κοινού στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης