Αγρυπνία κατά του φόβου και της τρομοκρατίας στο Λονδίνο

Αγρυπνία κατά του φόβου και της τρομοκρατίας στο Λονδίνο

Στέλνουν ένα αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της τρομοκρατίας και εκφράζουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης 

Αγρυπνία κατά του φόβου και της τρομοκρατίας στο Λονδίνο
Χιλιάδες Λονδρέζοι αγρυπνούν απόψε στους δρόμους του Λονδίνου στέλνοντας ένα αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της τρομοκρατίας και εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης.

Σχεδόν 24 ώρες μετά την επίθεση στη γέφυρα του Γουέστμινστερ οι Λονδρέζοι με λίγα λουλούδια στο χέρι και με αναμένα κεριά αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα ενώ δεν λείπουν και τα συγκινητικά μηνύματα για τον 48χρονο αστυνομικό Κέιθ Πάλμερ, ο οποίος έχασε τη ζωή του από το μαχαίρι του τζιχαντιστή Khalid Masood.  

Κλείσιμο
Ένα από αυτά τα μηνύματα εκφράζει τις ευχαριστίες προς την Μητροπολιτική αστυνομία για όλα όσα κάνει προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς οι Βρετανοί.






Αγρυπνία στην πλατεία Τραφάλγκαρ
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε και στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ, στο κέντρο του Λονδίνου.  Μια απόκοσμη ησυχία βασίλευε στην συνήθως πολύβουη πλατεία, καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από αυτήν και οι εθελοντές μοίραζαν κεριά στο πλήθος. 
Μια ομάδα μουσουλμάνων συμμετείχε στην αγρυπνία, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα "Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν". "Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία... Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία", είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας από αυτούς, ο 23χρονος φοιτητής Άλι Ράζα από το Λονδίνο. 

Ο Γκάρι Χάναμ, 28 ετών, ζει στο Λονδίνο και ο σύντροφός του είναι αστυνομικός. "Πραγματικά συγκλονίστηκα χθες όταν άκουσα ότι ένας (αστυνομικός) είχε δεχτεί επίθεση και έτσι θεώρησα ότι είναι σωστό να έρθω και να δείξω την αλληλεγγύη μου" είπε.
Μια 26χρονη, η Χέλεν Πάλοτ, κρατούσε ένα μπουκέτο με λουλούδια που σκόπευε να το εναποθέσει στην πλατεία. "Έχω πολλούς φίλους και συγγενείς που εργάζονται σε απόσταση πέντε λεπτών από εκεί. Θυμώνω και θλίβομαι και ήθελα να έρθω για να δείξω ότι μπορούμε ακόμη να είμαστε όλοι μαζί εδώ", είπε.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν. Πριν λήξει η συγκέντρωση το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης