Συρία: Η ανακατάληψη του Χαλεπιού από τις δυνάμεις του Άσαντ «βάφτηκε» με αίμα

Συρία: Η ανακατάληψη του Χαλεπιού από τις δυνάμεις του Άσαντ «βάφτηκε» με αίμα

Τουλάχιστον 60 άμαχοι νεκροί από την τελευταία επέλαση του στρατού της Συρίας - Εγκλωβισμένοι σε μία μικρή περιοχή της πόλης οι αντάρτες, στην οποία ζουν πάνω από 100.000 άνθρωποι - Πανηγυρισμοί στους δρόμους από τους κατοίκους

Συρία: Η ανακατάληψη του Χαλεπιού από τις δυνάμεις του Άσαντ «βάφτηκε» με αίμα
Εξήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους άμαχοι και μαχητές, όταν ο συριακός στρατός εφόρμησε σε αρκετές ανταρτοκρατούμενες περιοχές του Χαλεπιού σήμερα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, οι απώλειες σημειώθηκαν από πυρά και βομβαρδισμούς καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα κατέλαβαν τις συνοικίες Φαρντούς, Μπουστάν, αλ Κασρ και Ζιμπντίγια. Ο στρατός πραγματοποίησε νέες προελάσεις σήμερα έπειτα από την κατάληψη της συνοικίας Σείχ Σαίντ, αφήνοντας αντάρτες εγκλωβισμένους σε ένα πολύ μικρό μέρος της πόλης. Στο σημείο αυτό, μαζί με τους αντάρτες, βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες άμαχοι, ο αριθμός των οποίων, σύμφωνα με υπολογισμούς, ενδέχεται να ξεπερνά κατά πολύ τους 100.000. 

Κλείσιμο
Εικόνες από τη μαρτυρική πόλη δείχνουν τον κόσμο να έχει βγει στους δρόμους και να πανηγυρίζει ξέφρενα την απελευθέρωση, πολύ δε περισσότερο όμως, τον πιθανό τερματισμό του εφιάλτη που ζουν τα τελευταία χρόνια, όντας στη μέση ενός πολυετούς εμφυλίου πολέμου, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και κατά πολύ περισσότερους ξεριζωμένους.



Μια στρατιωτική πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο συριακός στρατός θα ανακηρύξει ανά πάσα στιγμή την νίκη του στην μάχη για την ανακατάληψη του ανατολικού τομέα της πόλης από τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Όπως τόνισε παράλληλα στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti μια πηγή από μια φιλοκυβερνητική δύναμη, μόλις τρεις συνοικίες της πόλης βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.



Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε από το Βελιγράδι ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Συρία βρίσκονται σε αδιέξοδο, ενώ υποστήριξε ότι η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα ενδεχομένως να υποκινήθηκε από τον διεθνή συνασπισμό δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ως αντιπερισπασμό για την μάχη στο Χαλέπι.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η Ρωσία τόνισε στις ΗΠΑ ότι επιθυμεί η έναρξη της εκεχειρίας που θα επιτρέψει σε αμάχους να αποχωρήσουν από το Χαλέπι, να καθυστερήσει για αρκετές μέρες, μια πρόταση «απαράδεκτη» ως χαρακτήρισε ο Κίρμπι λαμβάνοντας υπόψη τις διαρκείς επιθέσεις σε άμαχους πολίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης