Ο Έντουαρντ Σνόουντεν «δανείζει» τη φωνή του σε τραγούδι του Ζαν Μισέλ Ζαρ

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν «δανείζει» τη φωνή του σε τραγούδι του Ζαν Μισέλ Ζαρ

«Στροφή» στην καριέρα του φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει ο πρώην τεχνικός της NSA που καταζητείται από τις αρχές της χώρας του

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν «δανείζει» τη φωνή του σε τραγούδι του Ζαν Μισέλ Ζαρ
«Στροφή» στην καριέρα του φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο διαχειριστής συστημάτων που διοχέτευσε το 2013 στον τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA σχετικά με τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και βρετανικές κυβερνήσεις.

Ο 32χρονος πρώην τεχνικός της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο οποίος θεωρείται υπερασπιστής των πολιτικών ελευθεριών για πολλούς (και προδότης για την κυβέρνηση της πατρίδας του) πρόσφερε τη φωνή του για ένα κομμάτι ηλεκτρονικής μουσικής που συνέθεσε ο Γάλλος πρωτοπόρος καλλιτέχνης Ζαν Μισέλ Ζαρ.

Το κομμάτι έχει τίτλο «Exit» και θα περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ του Ζαν Μισέλ Ζαρ «Electronica Volume II: The Heart of Noise» που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Μαΐου. Σε αυτό, ακούγεται η φωνή του Σνόουντεν να μιλάει για ψηφιακή παρακολούθηση με «φόντο» τους ζωηρούς ρυθμούς του Γάλλου συνθέτη.

Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν μέσω του Guardian, όταν ο Ζαρ ζήτησε, μετά από συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα, να τον φέρουν σε επαφή με τον πρώην τεχνικό της NSA. Κατόπιν, ο 67χρονος Ζαρ ταξίδεψε στην Ρωσία για να συναντήσει τον φυγά τεχνικό, και να ηχογραφήσει τα samples που χρησιμοποίησε στο κομμάτι του.

Κλείσιμο
«Ο Έντουαρντ είναι ο απόλυτος ήρωας των καιρών μας. Όταν πρωτοδιάβασα την ιστορία του Σνόουντεν, μου θύμισε τη μητέρα μου. Εντάχθηκε στην γαλλική Αντίσταση το 1941 όταν οι Γάλλοι πίστευαν ακόμη ότι οι αντιστασιακοί ήταν απλά ταραχοποιοί. Πάντα μου έλεγε ότι όταν η κοινωνία παράγει πράγματα που μπορείς να ανεχτείς, πρέπει να εναντιώνεσαι σ' αυτά», αναφέρει ο 67χρονος Ζαρ σχετικά με τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτήν την παράξενη συνεργασία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης