Panama Papers: Τι ενώνει τον πρόεδρο του Παναμά με τον ιδρυτή της «Μοσάκ Φονσέκα»

Panama Papers: Τι ενώνει τον πρόεδρο του Παναμά με τον ιδρυτή της «Μοσάκ Φονσέκα»

Εκτός από χρόνια φίλοι ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα ήταν και μέχρι πρόσφατα προσωπικός του σύμβουλος 

Panama Papers: Τι ενώνει τον πρόεδρο του Παναμά με τον ιδρυτή της «Μοσάκ Φονσέκα»
Φίλος επί πολλά χρόνια του προέδρου του Παναμά είναι ο ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας "Μοσάκ Φονσέκα" που λειτουργούσε ως το μεγαλύτερο πλυντήριο μαύρου χρήματος στην Ιστορία.

Εκτός από φίλος του Χουάν Κάρλος Βαρέλα, ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα, πρόεδρος της νομικής εταιρείας "Μοσάκ Φονσέκα" ήταν μέχρι πρόσφατα και προσωπικός σύμβουλός του.   
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα  "Bild", ο πρόεδρος του Παναμά , όταν αποκαλύφθηκαν οι φιλικές σχέσεις του με τον Ραμόν Φονσέκα Μόρα, δεν το αρνήθηκε ωστόσο, προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από το σκάνδαλο φοροδιαφυγής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. 
 
   
O Χουάν Κάρλος Βαρέλα είναι ο πρόεδρος του Παναμά, της χώρας που την τελευταία εβδομάδα βρέθηκε στην δίνη του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς και φοροδιαφυγής στο οποίο εμπλέκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες αλλά και πολλές διασημότητες από τον κόσμο της μόδας και του αθλητισμού. 

   
Ο ιδρυτής της εταιρείας παροχής νομικών υπηρεσιών, Ραμόν Φονσέκα Μόρα,δικηγόρος στο επάγγελμα, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα καθώς τα έγγραφα "Panama Papers" αποκάλυψαν ότι η εταιρεία του έδινε οδηγίες στους πελάτες της για την δημιουργία offshore εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους με στόχο να φοροδιαφεύγουν. Αυτό που συνδέει τους δύο άνδρες είναι μία μακροχρόνια φιλία,  επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βαρέλα όπου παραδέχεται δημοσίως τη φιλική σχέση τους. 

Η φιλία που συνδέει τους δύο άνδρες ήταν κοινό μυστικό στον Παναμά και για το λόγο αυτό , ο πρόεδρος της χώρας, έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του. 
 
Στην τηλεοπτική εκπομπή "Telemetro" , ο πρόεδρος του Παναμά δήλωσε πως ο Μονσέκα είναι φίλος του. Την ώρα που τα ΜΜΕ αποκάλυπταν ότι ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα δεν ήταν μόνο φίλος αλλά και προσωπικός σύμβουλος του προέδρου του Παναμά, άφηναν να εννοηθεί ότι ο Βαρέλα είχε πλήρη γνώση για το τι γινόταν στην εταιρεία . Για το λόγο αυτό ο ίδιος έσπευσε να διαχωρίσει το ρόλο του ως προέδρου και ως ιδιώτη. 

 
Ο Βαρέλα προσπάθησε να υπερασπιστεί τη καλή φήμη της χώρας του επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εξεταστούν από ανεξάρτητη επιτροπή οι πρακτικές που ακολούθησε η "Μοσάκ Φονσέκα". 

"Είμαστε μια σοβαρή χώρα που τηρεί τους νόμους και συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα", υπογράμμισε . 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης