Τώρα ο Tραμπ απειλεί με εμπάργκο τη Σαουδική Αραβία

Τώρα ο Tραμπ απειλεί με εμπάργκο τη Σαουδική Αραβία

Εκτός και αν συμφωνήσει να παράσχει στρατιώτες για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος

Τώρα ο Tραμπ απειλεί με εμπάργκο τη Σαουδική Αραβία
«Πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία τέλος, αν δεν στείλει στρατιώτες να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος».

Τα παραπάνω δήλωσε το Σάββατο ο μεγιστάνας και υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας 
στην εφημερίδα New York Times ο Τραμπ 
δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι ΗΠΑ την αγορά πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία εκτός και αν η σαουδαραβική κυβέρνηση συμφωνήσει να παράσχει στρατιώτες για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Η δήλωση αυτή περιλαμβάνεται σε μια μακροσκελή συνέντευξη που έδωσε ο Τραμπ την Παρασκευή με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.
Κλείσιμο

«Η απάντηση είναι, πιθανότατα ναι», είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, θα σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από τους συμμάχους των ΗΠΑ αν δεν συμμετάσχουν με χερσαίες δυνάμεις στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποζημιώνονται από τις χώρες στις οποίες παρέχει προστασία, ακόμη και αυτές που διαθέτουν σημαντικούς πόρους όπως είναι η Σαουδική Αραβία. «Και ναι, χωρίς εμάς η Σαουδική Αραβία δεν θα συνέχιζε να υπάρχει για μεγάλο διάστημα», πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τραμπ είπε ότι στην ομάδα των συμβούλων του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εκτός των πέντε προσώπων που ανακοινώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, μετέχουν επίσης ο απόστρατος υποστράτηγος Γκάρι Χάρελ, ο υποστράτηγος Μπερτ Μιζουσάουα και ο ο απόστρατος υποναύαρχος Τσαρλς Κιούμπικ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης