Βρυξέλλες: Εφιάλτης στο μετρό - Στους 20 οι νεκροί

Βρυξέλλες: Εφιάλτης στο μετρό - Στους 20 οι νεκροί

Ο μηχανισμός εξερράγη σε συρμό που κινούνταν ανάμεσα στον σταθμό Μάλμπεκ και τον Σουμάν, δίπλα στην Κομισιόν - Τουλάχιστον 130 τραυματίες - Εικόνες σοκ με επιβάτες να τρέχουν ουρλιάζοντας στα τούνελ - Ανεστάλησαν όλα τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς

Βρυξέλλες: Εφιάλτης στο μετρό - Στους 20 οι νεκροί
Μετά το χτύπημα στο αεροδρόμιο, μια νέα τρομοκρατική επίθεση σε διάστημα λιγότερο της μιας ώρας βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε στον σταθμό Μπάλμεκ ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο κτίριο της Κομισιόν.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε μέσα σε βαγόνι τρένου που βρισκόταν εν κινήσει λίγο πριν προσεγγίσει τον σταθμό Μάλμπεκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών του Βελγίου λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης ανέρχεται στους 15 νεκρούς και πάνω τουλάχιστον 130 τραυματίες. Περίπου στις 15:30 το μεσημέρι ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 20 και των τραυματιών στους 106 και αυτός ο αριθμός των θυμάτων αφορά μόνο την επίθεση στο βελγικό μετρό. Προς το παρόν έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια των τρένων, ενώ έχουν εκκενωθεί και όλοι οι σταθμοί. Παράλληλα αναστέλλονται πολλά δρομολόγια λεωφορείων.

Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη των τρομοκρατικών επιθέσεων στην καρδιά του Βελγίου, το «χτύπημα» στο μετρό σημειώθηκε με καμικάζι αυτοκτονίας που έφερε ζώνη με εκρηκτικά.

Όπως αναφέρει το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την τρομοκρατική οργάνωση πριν οι «μαχητές του Ισλαμικού Κράτους» πυροδοτήσουν τις ζώνες τους με τα εκρηκτικά, άνοιξαν πυρ κατά των ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, την ώρα που ένας «μάρτυρας» ενεργοποιούσε τη δική του ζώνη με εκρηκτικά.

Διαφορετικές πηγές ανέφεραν πως υπήρξαν επιθέσεις και στη στάση Μετρό Schuman δίπλα από Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ενώ σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε και σε τρίτο σταθμό του Μετρό της πόλης χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν η βόμβα εξουδετερώθηκε.

Σκηνές πανικού επικράτησαν όταν έγινε γνωστή η έκρηξη στον σταθμό Μάλμπεκ, καθώς οι συρμοί σταμάτησαν μέσα στα τούνελ και οι επιβάτες  υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τα τρένα και να περπατήσουν πεζή μέχρι το πιο κοντινό ασφαλέστερο σταθμό.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης