Οι πλούσιοι επιχειρηματίες της Μέσης Ανατολής δεν στηρίζουν πλέον τον Ντόναλντ Τραμπ

Οι πλούσιοι επιχειρηματίες της Μέσης Ανατολής δεν στηρίζουν πλέον τον Ντόναλντ Τραμπ

Μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για αποκλεισμό των μουσουλμάνων από τις ΗΠΑ, οι δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες στη Μέση Ανατολή του «γυρίζουν την πλάτη» και στηρίζουν την Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ

Οι πλούσιοι επιχειρηματίες της Μέσης Ανατολής δεν στηρίζουν πλέον τον Ντόναλντ Τραμπ
Οι δηλώσεις του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν προκαλέσει έκρηξη θυμού σε όλο τον κόσμο.
 
Παρόμοια αντίδραση φαίνεται πως είχαν και επιχειρηματίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι οποίοι συνεργάζονται με τον Τραμπ και, μάλιστα, είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους για την εκλογή του ως επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας Khalaf al-Habtoor, από το Ντουμπάι, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα λεγόμενα του Τραμπ. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Αν έρθει στο γραφείο μου, δεν θα του επιτρέψω την είσοδο. Θα τον απορρίψω. Ίσως μπορούμε να συναντηθούμε κάπου αλλού για να μιλήσουμε πολιτισμένα και όχι όπως αντιμετωπίζει εκείνος τους ανθρώπους».

Ο 69χρονος Αμερικανός μεγιστάνας επιχειρεί για αρκετά χρόνια να αναπτύξει τα επιχειρηματικά σχέδιά του στη Μέση Ανατολή και ειδικά στον Περσικό κόλπο και στο Ντουμπάι. Ως τώρα έχει δανείσει το όνομά του σε δυο υψηλών προδιαγραφών γήπεδα γκολφ, ενώ επιχειρεί να διευρύνει την ξενοδοχειακή αλυσίδα του στην περιοχή.
Παρ' όλα αυτά η ρητορική του Τραμπ σχετικά με το Ισλάμ φαίνεται πως του κλείνει τις πόρτες τυχόν συνεργασιών. 

Σε μια στήλη που δημοσιεύθηκε στην κρατική εφημερίδα του Άμπου Ντάμπι, ο Khalaf al-Habtoor είχε εκφράσει την υποστήριξή του προς τον 69χρονο Αμερικανό, σχολιάζοντας πως πιστεύει ότι μπορεί να επαναφέρει την χώρα του στην παλαιότερη υπερδύναμη της. Ωστόσο, μετά τις δηλώσεις του Τραμπ σχετικά με τους μουσουλμάνους, σε μια συμπληρωματική στήλη, ο al-Habtoor άλλαξε την τακτική του, δηλώνοντας:
«Έκανα λάθος και δεν με πειράζει να το παραδεχτώ. Όταν η δύναμη συνοδεύεται από αλαζονεία και δόλο, δημιουργεί ένα τοξικό μείγμα, που απειλεί τόσο τις ΗΠΑ όσο και όλο τον κόσμο». Κλείνοντας το λόγο του, ο al-Habtoor, ο ποίος συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, εξέφρασε την υποστήριξή του στη δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον.

Εκτός αυτού, όμως και οι υπόλοιπες εφημερίδες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους, με κάποιες από αυτές να σχολιάζουν πως: «ο εξτρεμισμός του δεν διαφέρει από αυτόν τον τζιχαντιστών».

Από το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει γίνει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με τη θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει παγκοσμίως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης