ΟΗΕ: «Τραγικά ανεύθυνος» ο Ντόναλντ Τραμπ

ΟΗΕ: «Τραγικά ανεύθυνος» ο Ντόναλντ Τραμπ

Για σκανδαλώδη και ρατσιστική δήλωση κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος - BBC: Θα καταστρέψει το κόμμα του

ΟΗΕ: «Τραγικά ανεύθυνος» ο Ντόναλντ Τραμπ
Στον κόσμο του ζει ο Τραμπ, όπως σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ, με το ΒΒC να διερωτάται αν ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, θα καταστρέψει το κόμμα του. 

Λίγες ώρες έπειτα από την ρατσιστική του δήλωσή, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ θα πρέπει να κλείσουν ερμητικά την πόρτα στους Μουσουλμάνους, ο Τραμπ προκάλεσε σεισμικές δονήσεις ανά τον κόσμο.  

Για ανεύθυνη, σκανδαλώδη και ρατσιστική δήλωση κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος με τον πολιτικό του εσωκομματικό αντίπαλο, Τζεμπ Μπους να λέει ξεκάθαρα πως πρόκειται για έναν ανισόρροπο άνθρωπο, ενώ το φαβορί για το χρίσμα του  Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον έγραψε στο Twitter: «Η αγάπη του Τραμπ για το μίσος».

Κι όμως ο Τραμπ απέκτησε έναν απρόσμενο σύμμαχο. Ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, έδειξε να συμμερίζεται -διακριτικά όμως- τις απόψεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου σχολιάζοντας στο Twitter: «To παρατράβηξε ο Τραμπ;. Ανεξάρτητα από το αν το έκανε ή όχι, η κοινή γνώμη έχει πλέον εμμονή με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τους  ριζοσπαστικοποιημένους Μουσουλμάνους. Η ολοκληρωτική διακοπή του προγράμματος των προσφύγων με την οποία θα διορθώνονταν κάποια πράγματα έχει νόημα». 

Η δήλωση του φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να επισημάνει πως ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για πρόεδρος ενώ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τραμπ υπενθύμισε στους Αμερικανούς ότι  μουσουλμάνοι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ κι ότι η στρατηγική των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους βασίζεται στην υποστήριξη μουσουλμαμικών κρατών. 
Κλείσιμο

«Οτιδήποτε ενισχύσει τη ρητορική του Ισλαμικού Κράτους και θέτει σε ανταγωνισμό τις ΗΠΑ με την μουσουλμανική πίστη, είναι σίγουρα όχι μόνο ενάντια στις αξίες μας, αλλά και ενάντια στην εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε ο Κουκ στη συνέντευξη Τύπου. Ο Κουκ δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Τραμπ και τόνισε πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε εσωτερικά πολιτικά θέματα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζε Τζόνσον δήλωσε πως η πρόταση του Τραμπ μπορεί να ματαιώσει τις αμερικανικές προσπάθειες να θέσει διαύλους επικοινωνίας με την μουσουλμανική κοινότητα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ανέφερε πως οι ιδέες του Τραμπ δεν είναι εποικοδομητικές.

«Τραγικά ανεύθυνο» χαρακτήρισε τον Τραμπ ο επικεφαλής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον ΟΗΕ Ζάιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν, τονίζοντας ότι ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έπεσε στην παγίδα της υποστήριξης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης