Γιατί η Ζουλί Γκαγιέ έκανε «πλύση εγκεφάλου» στον Ολάντ;

Γιατί η Ζουλί Γκαγιέ έκανε «πλύση εγκεφάλου» στον Ολάντ;

Παρασκήνιο για το ποιος θα καταλάβει τη θέση του διευθυντή στο Κέντρο Πομπιντού - Τι έκανε ο Ολάντ για να μη δυσαρεστεί ούτε την Γκαγιέ, ούτε την υπουργό Πολιτισμού

Γιατί η Ζουλί Γκαγιέ έκανε «πλύση εγκεφάλου» στον Ολάντ;
Η κρυφή ερωμένη του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ, φέρεται να έκανε «πλύση εγκεφάλου» στον εραστή της, για να τοποθετήσει στη θέση του διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Πομπιντού έναν φίλο της, όμως της κόπηκε ο... αέρας όταν το πήραν είδηση στελέχη της κυβέρνησης των Παρισίων. 

Σάλος προκλήθηκε στη Γαλλία όταν ο γαλλικός Τύπος διέρρευσε ότι η Γκαγιέ υπέδειξε στον εραστή της, Φρανσουά Ολάντ, για τη θέση του διευθυντή στο Κέντρο Πομπιντού έναν κολλητό της, τον Ερίκ ντε Σασί, νυν επικεφαλής της Βίλας των Μεδίκων στη Ρώμη (Villa Meidicis). Ωστόσο, ο Ολιβιέ Πουάβρ ντ΄Αρβόρ είχε την αμέριστη υποστήριξη της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού, Φλερ Πελερέν. 

«Πώς είναι δυνατόν η Ζουλί Γκαγιέ, που δεν είναι ούτε καν Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, να έχει λόγο για τις θέσεις αυτές;», σχολίαζε η γαλλική εφημερίδα Journal du Dimache, αποκαλύπτοντας την έντονη δυσφορία Γάλλων αξιωματούχων για την ανάμειξή της σε πολιτικά θέματα.

Αν και δόθηκε μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο ανδρών, του Ολιβιέ Πουάβρ ντ΄ Αρβόρ και του Ερίκ ντε Σασί, τελικά επελέγη ένα τρίτο πρόσωπο. Ο Σερζ Λαβίν, νυν γραμματέας του Ελιζέ, διαδέχεται τον Αλέν Σεμπάν στη θέση του διευθυντή στο «Μπομπούρ».  

Για να μην δυσαρεστήσει τις δύο κυρίες, την ερωμένη του και την Γαλλίδα υπουργό, ο Ολάντ κινήθηκε με διπλωματία, επιλέγοντας ένα τρίτο πρόσωπο. Ωστόσο, η Γκαγιέ εμφανίζεται σαφώς δυσαρεστημένη από την επιλογή του Γάλλου προέδρου, αφού συνειδητοποίησε ότι, για χάρη της, ο Φρανσουά Ολάντ δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει το αξίωμά του. 
Κλείσιμο

Όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι διευθυντικές θέσεις στις Βερσαλίες, το Λούβρο και το Πομπιντού ή αλλιώς Μπομπούρ, είναι αμιγώς πολιτικές και το γεγονός ότι μία ερωμένη στο Μέγαρο των Ηλυσίων πήγε να επιβάλει τον εκλεκτό της, θα ήταν σκάνδαλο για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση των Παρισίων, την ώρα που προσπαθεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των Γάλλων πολιτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης