Σιέρα Λεόνε: Οχτώ Κινέζοι σε καραντίνα για τον Έμπολα

Σιέρα Λεόνε: Οχτώ Κινέζοι σε καραντίνα για τον Έμπολα

Είχαν φροντίσει ασθενείς μολυσμένους με τον φονικό ιο - Άγνωστο αν κάποιος από αυτούς έχει μολυνθεί

Σιέρα Λεόνε: Οχτώ Κινέζοι σε καραντίνα για τον Έμπολα
Σε καραντίνα τέθηκαν οχτώ Κινέζοι - επτά γιατρούς και έναν νοσηλευτή - στη Σιέρα Λεόνε επειδή είχαν φροντίσει ασθενείς μολυσμένους με τον ιο Έμπολα.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στο Φριτάουν δεν διευκρίνισε, πάντως, αν κάποιος από αυτούς παρουσιάζει ήδη συμπτώματα ή αν το μέτρο είναι προληπτικό.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας της Γουινέας δήλωσε ότι για τη χώρα του δεν συνιστά «προτεραιότητα» η χρήση πειραματικών μεθόδων για την καταπολέμηση του φονικού ιού.

Κλείσιμο
«Εάν κάποια στιγμή ο ΠΟΥ κρίνει απαραίτητο να γίνουν πειραματόζωα οι κάτοικοι της Γουινέας για να δοκιμαστεί το φάρμακο αυτό, τότε θα το συζητήσουμε μαζί τους. Προς το παρόν, δεν είναι προτεραιότητά μας», είπε ο υπουργός.

Μετά τη χορήγηση, με θετικά αποτελέσματα, ενός πειραματικού φαρμάκου της εταιρείας Mapp Pharmaceuticals σε δύο Αμερικανούς ασθενείς, πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις για τη χρήση πειραματικών σκευασμάτων, ακόμη και αν δεν έχουν την άδεια καμίας υγειονομικής αρχής.

Η Ακτή Ελεφαντοστού, από την πλευρά της, στην οποία ακόμη δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του ιού, εντείνει επίσης τους ελέγχους στα σύνορά της και τις τελευταίες ημέρες εμπόδισε περίπου 100 Λιβεριανούς παράνομους μετανάστες να περάσουν στη χώρα, για προληπτικούς λόγους. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι διακόπτει της πτήσεις της Air Cote d' Ivoire από και προς τις τέσσερις χώρες ενώ καλεί τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες να μην παραλαμβάνουν επιβάτες από τις χώρες αυτές, με προορισμό την Ακτή Ελεφαντοστού. Εξέδωσε εξάλλου συστάσεις προς τους κατοίκους, όπως να αποφεύγουν τις χειραψίες και τους εναγκαλισμούς και να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης