Ένας αξιωματικός βρισκόταν στο πηδάλιο τη στιγμή του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Sewol, και όχι ο καπετάνιος, σύμφωνα με τον ανακριτή σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Νότια Κορέα. Μάλιστα ο ίδιος είπε συγκεκριμένα: «Ενδεχομένως ο καπετάνιος να μην ήταν καν στη γέφυρα... Πάντως στο τιμόνι ήταν ο τρίτος αξιωματικός».
Ωστόσο, οι αρχές της Νότιας Κορέας την Παρασκευή το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου τις προσπάθειες διάσωσης των 271 αγνοούμενων, προσθέτοντας στις δυνάμεις τους ένα υποβρύχιο ρομπότ.
Να σημειωθεί πως οι δύτες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις έρευνες καθώς οι παλίρροιες είναι ισχυρές και τα νερά θολά, έτσι είναι αδύνατο να εισέλθουν μέσα στο πλοίο υποβρύχια.
Οι θεωρίες γύρω από τα αίτια του ναυαγίου θα αποσαφηνιστούν μόνο μετά την επίσημη κατάθεση του καπετάνιου.
Κλείσιμο
Η εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο έχει ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, χωρίς ωστόσο να έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη.
Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η Dialectica συγκαταλέγεται στις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης, σύμφωνα με τη λίστα FT1000: Europe’s Fastest Growing Companies που δημοσιεύουν οι Financial Times σε συνεργασία με τη Statista.
Η προηγμένη τεχνολογία της Dyson Spot+Scrub AI Robot αναλαμβάνει τη δύσκολη δουλειά και εμείς μπορούμε να απολαύσουμε ένα άνετο και πεντακάθαρο σπίτι, ακριβώς όπως το θέλουμε.