Η πιο κρίσιμη ημέρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Η πιο κρίσιμη ημέρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Η Μέρκελ  προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τους Σοσιαλδημοκράτες, τον έναν και μοναδικό υποψήφιο κυβερνητικό εταίρο, κατά τον τρίτο γύρο των διερευνητικών επαφών τους

Η πιο κρίσιμη ημέρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία
Η πιο κρίσιμη μέρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης είναι η σημερινή με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ να προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τους Σοσιαλδημοκράτες, τον έναν και μοναδικό υποψήφιο κυβερνητικό εταίρο, κατά τον τρίτο γύρο των διερευνητικών επαφών τους.

Σύμφωνα, με τις δηλώσεις του Χορστ Ζεεχόφερ στην γερμανική εφημερίδα "«Suddeutsche Zeitun», οι συνομιλίες μεταξύ Χριστανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τον σχηματισμό ενός «μεγάλου συνασπισμού» βρίσκονται σε καλό δρόμο καθώς o ηγέτης του αδελφού κόμματος της Ανγκέλα, Μέρκελ, των Χριστιανοκοινωνιστών, επεσήμανε ότι το CDU είναι έτοιμο να αποδεχτεί το αίτημα του SPD  για τον κατώτατο μισθό.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σοσιαλδημοκράτες ζητούσαν την καθιέρωση κατώτατου μισθού στα 8,50 ευρώ την ώρα.

Κλείσιμο
Οι συνομιλίες  Χριστοανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών κυριαρχούν στον γερμανικό Τύπο ο οποίος επισημαίνει ότι είναι η τελευταία ευκαιρία σήμερα για την Μέρκελ να σχηματίσει μία ισχυρή κυβέρνηση.

Μετά την οριστική ρήξη του CDU με τους Πράσινους, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει άλλες επιλογές από το να βρει μία χρυσή τομή με το SPD.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Μέρκελ θα θυσιάσει τον ισχυρότερο σύμμαχό της, τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο στα χέρια των Σοσιαλδημοκρατών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης