Η Μέρκελ πιέζει τους Σοσιαλδημοκράτες με τις επαφές με Πράσινους

Η Μέρκελ πιέζει τους Σοσιαλδημοκράτες με τις επαφές με Πράσινους

Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας  το παίζει σε... διπλό ταμπλό για να μην έχει εκπλήξεις - Θέλει μέχρι την 22α Οκτωβρίου να έχει καταλήξει στο ποιος θα είναι ο κυβερνητικός της εταίρος

Η Μέρκελ πιέζει τους Σοσιαλδημοκράτες με τις επαφές με Πράσινους

Ως μοχλό πίεσης στους  Σοσιαλδημοκράτες χρησιμοποιεί η Άνγκελα Μέρκελ τον δεύτερο γύρο επαφών με τους Πράσινους καθώς όπως επισημαίνει το πρακτορείο «Bloomberg», η σιδηρά κυρία της Γερμανίας πηγαίνει με άλλον αέρα στις συνομιλίες της 14ης Οκτωβρίου με το κόμμα του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διεκδικώντας το καλύτερο για το κόμμα της.

Ουσιαστικά η Μέρκελ το παίζει σε... διπλό ταμπλό για να μην έχει εκπλήξεις. Εξάλλου, δεν θέλει να χάνει χρόνο. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος εκμυστηρεύτηκε στο κόμμα της (Χριστιανοδημοκράτες) ότι θέλει μέχρι την 22α Οκτωβρίου να έχει καταλήξει στο ποιος θα είναι ο κυβερνητικός της εταίρος. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Την 22α Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η νεοεκλεγείσα Bundestag.  

Χτες, Μέρκελ και Πράσινοι συμφώνησαν κατά τον πρώτο γύρο των διερευνητικών επαφών τους να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη . Η δεύτερη συνάντηση με στόχο την πιθανή δημιουργία συνασπισμού, αυξάνει τις πιθανότητες συμμαχίας και εντείνει τις πιέσεις στους Σοσιαλδημοκράτες, σχολιάζουν οι εφημερίδες «Die Zeit» και  «Die Welt».

Γεγονός είναι πάντως ότι, κατά την τρίωρη συνάντησή τους , Χριστιανοδημοκράτες και Πράσινοι ήρθαν πιο... κοντά στην προοπτική μιας τρίτης γερμανικής κυβέρνησης υπό την Μέρκελ.

Κλείσιμο
«Το κλίμα ήταν θετικό» στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, Τζεμ Οζντεμίρ  ενώ η Κλαούντια Ροτ, η έτερη επικεφαλής των Οικολόγων , χαρακτήρισε την συνάντηση «εποικοδομητική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης