Η BMW πλήρωσε το κόμμα της Μέρκελ για να μπλοκάρει απόφαση της ΕΕ;

Η BMW πλήρωσε το κόμμα της Μέρκελ για να μπλοκάρει απόφαση της ΕΕ;

Το κόμμα της Αριστεράς «Die Linke» έφερε το θέμα στο γερμανικό Κοινοβούλιο - Οι Χριστιανοδημοκράτες παραδέχτηκαν ότι έλαβαν 690.000 ευρώ από στελέχη της γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων

Οχτώ νεκροί από πυραύλους στο Πακιστάν
Η BMW πλήρωσε το κόμμα της Μέρκελ για να μπλοκάρει απόφαση της ΕΕ;
Την ώρα που οι διαβουλεύσεις στη Γερμανία είναι πυρετώδεις αναφορικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης, ένα σκάνδαλο ταράζει το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με αποκάλυψη  του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς «Die Linke» οι Χριστιανοδημοκράτες δέχθηκαν μια μεγάλη δωρεά από τρεις μεγαλομετόχους της  BMW μόλις λίγες ημέρες προτού η Γερμανία «μπλοκάρει» την εισαγωγή αυστηρότερων κανονισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, οι κύριοι μέτοχοι της BMW Γιοχάνα Κουάντ και τα δύο της παιδιά Στέφαν Κουάντ και Σουζάνα Κλάτεν φαίνεται πως δώρισαν ο καθένας από 230.000 ευρώ στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU).  

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγάλη επιμονή της Γερμανίας οδήγησε τους υπουργούς Περιβάλλοντος της Ευρωπαικής Ένωσης να καθυστερήσουν τη συμφωνία για τους προτεινόμενους κανονισμούς ρύπων, οι οποίοι προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ το 2020.

Η αποκάλυψη αυτή σύμφωνα με το «Die Linke» αποδεικνύει την στενή σχέση της Μέρκελ με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.  Από την πλευρά του κόμμα της Μέρκελ (CDU) παραδέχθηκε ότι έλαβε ποσό ύψους 690.000 ευρώ από στελέχη της γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα, εντούτοις υπογράμμισε πως η αποδοχή αυτής της δωρεάς είναι «εντελώς άσχετη με κάθε μεμονωμένη πολιτική απόφαση».

Σημειώνεται  ότι τα πολυτελή αυτοκίνητα της BMW εκπέμπουν κατά μέσον όρο πολύ περισσότερους ρύπους από το προτεινόμενο όριο των 95 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Τα στοιχεία, τέλος, παρουσιάστηκαν στο γερμανικό Κοινοβούλιο στις 9 Οκτωβρίου και δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης