Νέες επαφές της Μέρκελ με τους Πράσινους

Νέες επαφές της Μέρκελ με τους Πράσινους

Επί οκτώ ώρες, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία συζητούσαν χθες τις λεπτομέρειες για την δημιουργία του «μεγάλου συνασπισμού»

GP Ιαπωνίας: Τα χαράματα (04.00) της Κυριακής οι δοκιμές
Νέες επαφές της Μέρκελ με τους Πράσινους
Επί οκτώ ώρες, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία συζητούσαν χθες τις λεπτομέρειες για την δημιουργία του «μεγάλου συνασπισμού», ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Πέμπτη, αφού εκκρεμούν ακόμα πολλά ζητήματα.

Σήμερα, η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει συνομιλίες με τους Πράσινους, κατά το δεύτερο γύρο των διερευνητικών επαφών με το κόμμα των Οικολόγων. Όπως σχολιάζουν γερμανικές εφημερίδες αλλά και στελέχη του κόμματος «Die Grune», οι  συναντήσεις αυτές γίνονται μόνο και μόνο για να έχει η Μέρκελ το... πάνω χέρι στις συναντήσεις με τον υπ' αριθμόν 1 υποψήφιο κυβερνητικό εταίρο της.

«Δεν έχω την αίσθηση ότι η Άνγκελα Μέρκελ συζητά μαζί μας μόνο για στρατηγικούς λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων της Γερμανίας Κατρίν Γκέρινγκ – Εχκαρντ στην εφημερίδα «Bild».

Κλείσιμο
Xτες, πάντως, κατά τις χθεσινές διαβουλεύσεις Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών, τα πνεύματα οξύνθηκαν με την γερμανική εφημερίδα «Bild» να υποστηρίζει σε σημερινό άρθρο της ότι, ο μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Άγνωστο παραμένει αν η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας θα θυσιάσει τον βασικότερο σύμμαχό της, τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς το SPD διεκδικεί με νύχια και με δόντια το εν λόγω χαρτοφυλάκιο. Στους όρους της διαπραγμάτευσης το SPD θέτει έναν εθνικό κατώτατο μισθό και υψηλότερους φόρους εισοδήματος για τους οικονομικά ευκατάσταστους, κάτι που οι Χριστιανοδημοκράτες απορρίπτουν. Πριν από λίγες ώρες, οι Σοσιαλδημοκράτες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία, χωρίς τον ελάχιστο μισθό.

Ο χρόνος πιέζει την Γερμανίδα καγκελάριο που στόχος της είναι , κατά την 18η Νοεμβρίου όταν θα συγκληθεί για πρώτη φορά η νέα Bundestag, να έχει έτοιμο το νέο κυβερνητικό σχήμα.   




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης