Ο άγνωστος χορηγός της Μέρκελ και τα... λουκάνικα

Ο άγνωστος χορηγός της Μέρκελ και τα... λουκάνικα

Η "σιδηρά κυρία" βρίσκεται στο στόχαστρο μετά την αποκάλυψη ότι η αυτοκινητοβιομηχανία BMW έβαλε γερά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει το κόμμα της

Φόβοι για μαζικές παραιτήσεις από το Λιμενικό
Ο άγνωστος χορηγός της Μέρκελ και τα... λουκάνικα
Tο γεύμα που απήλαυσαν χτες Χριστιανοδημοκράτες και Πράσινοι τους... κάθισε στο λαιμό.

Τα λουκάνικα και τα λαχανικά δεν ήταν αρκετά για να ανοίξουν την όρεξη στην Άνγκελα Μέρκελ που τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο στόχαστρο μετά την αποκάλυψη ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW έβαλε γερά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει το κόμμα της. 

Αλλά και οι Πράσινοι, συνειδοτοποιώντας πως είναι... μπαλαντέρ στην προσπάθεια της Γερμανίδας καγκελαρίου να σχηματίσει μία ισχυρή κυβέρνηση, αποφάσισαν να αποσυρθούν από τις διαπραγματεύσεις. 

Κλείσιμο
Η Μέρκελ, που συναντάται αύριο για τρίτη φορά με τον έναν και μοναδικό υτποψήφιο κυβερνητικό της εταίρο, τους Σοσιαλδημοκράτες ,θα κληθεί να απολογηθεί για το σκάνδαλο μεγατόνων που αποκάλυψε η γερμανική Αριστερά. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ που επικαλούνται το κόμμα "Die Linke", η BMW έδωσε το ποσό των 690 χιλιάδων ευρώ στο κόμμα των Χριστιαδημοκρατών με αντάλλαγμα το "μπλόκο" του Βερολίνου στην εισαγωγή αυστηρότερων κανονισμών στην Ε.Ε για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα. 

Συγκεκριμένα, οι κύριοι μέτοχοι της BMW, Γιοχάνα Κουάντ και τα δύο της παιδιά, Στέφαν Κουάντ και Σουζάνα Κλάτεν φαίνεται πως δώρισαν ο καθένας από 230.000 ευρώ στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU). 



Υπενθυμίζεται πως, η μεγάλη επιμονή της Γερμανίας οδήγησε τους υπουργούς Περιβάλλοντος της Ευρωπαικής Ένωσης να καθυστερήσουν τη συμφωνία για τους προτεινόμενους κανονισμούς ρύπων, οι οποίοι προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ το 2020.

Για τη στενή σχέση της Μέρκελ με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που αποκάλυψε το "εχθρικό" κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, η "Αριστερά", η "σιδηρά κυρία" της Γερμανίας ξεκαθάρισε δια στόματος του εκπροσώπου του κόμματος πως το CDU πράγματιέλαβε την περασμένη εβδομάδα την ευγενική χορηγία της BMW, δεν υπήρξαν όμως πολιτικά ανταλλάγματα.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης