Σε κώμα έχει πέσει ο Τσάβες

Σε κώμα έχει πέσει ο Τσάβες

Επικαλούμενη τους Ρώσους γιατρούς που τον χειρούργησαν, η ισπανική εφημερίδα ABC γράφει ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι σε τεχνητή καταστολή και δεν ανταποκρίνεται στα αντιβιοτικά - Διαψεύδει τις πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας

Σε κώμα έχει πέσει ο Τσάβες
Σε κώμα έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας ΑΒC. Ο Τσάβες που τα τελευταία χρόνια  παλεύει με τον καρκίνο έχει μπει τις τελευταίες ημέρες σε τεχνητό κώμα, και κρατιέται ζωντανός με μηχανική υποστήριξη μετά την τελευταία επέμβαση για αφαίρεση όγκου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Αβάνα στην Κούβα

Πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει η Ισπανική εφημερίδα ανέφεραν πως οι Ρώσοι γιατροί που τον εγχείρησαν δήλωσαν ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναπνέει μέσα από μηχάνημα και τρέφεται ενδοφλέβια καθώς βρίσκεται σε καταστολή.

Οι γιατροί σκέφτονται να σταματήσουν την τεχνητή υποστήριξη, αναφέρει η  εφημερίδα ABC  και το ρεπορτάζ συνεχίζει περιγράφοντας την κατάσταση της υγείας του  «κρίσιμη, καθώς ο ασθενής δεν ανταποκρίνεται στα αντιβιοτικά, και είναι σε καταστολή εδώ και τρεις εβδομάδες, με τεχνητή υποστήριξη στην αναπνοή του».
Κλείσιμο

Όμως παρά τις πληροφορίες περί της κρισιμότητας της κατάστασης του Τσάβες ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο, συνεχίζει να διαψεύδει τις πληροφορίες περί δραματικής επιδείνωσης της υγείας του ασθενούς προέδρου της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Νίκολας Μαδούρο, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας  είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν βρίσκεται σε καταστολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσάβες «έχρισε» τον Μαδούρο ως τον συνεχιστή της πολιτικής και αντικαταστάτη του, προτού αναχωρήσει για τρίτη φορά για την Κούβα προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Με τον τρόπο αυτό ο Τσάβες θέλησε να αποτρέψει το ενδεχόμενο ακυβερνησίας σε περίπτωση που ο ίδιος δεν καταφέρει να βγει νικητής από την μάχη με τον καρκίνο και αναγκαστεί να παραχωρήσει την εξουσία σε άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, όπως διεμήνυσαν κυβερνητικές πηγές, η Βραζιλία παρακολουθεί μεν με ανησυχία την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, αλλά δεν την τρομάζει το μέλλον της φίλης χώρας.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση του προέδρου» Τσάβες, υπογράμμισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή από το προεδρικό μέγαρο, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Η Μπραζίλια δεν διαθέτει περισσότερη πληροφόρηση από αυτή που διαχέουν οι αρχές της Βενεζουέλας , κατά τις οποίες ο Τσάβες βρίσκεται σε μία «περίπλοκη μετεγχειρητική» κατάσταση, προσθέτει η ίδια πηγή.
 «Η Βραζιλία διατηρεί την στενή επαφή της με τη Βενεζουέλα με τη συνήθη τακτικότητα, ανεξαρτήτως του τι γίνεται γνωστό για την υγεία του προέδρου Τσάβες», προσθέτει από την πλευρά του διπλωματική πηγή.

Όπως έχει δηλώσει και ο ΥΠΕΞ Αντόνιου Πατριότα, δεν υπάρχει κανείς λόγος να πιστεύει κανείς πως «η ισχύουσα δημοκρατία» στη Βενεζουέλα δεν θα διατηρηθεί σε περίπτωση που δεν επιστρέψει στα καθήκοντά του ο Τσάβες.

Στις 18 Δεκεμβρίου, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ είχε συνομιλήσει με τον αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και του είχε διαβιβάσει τις ευχές της για ταχεία και πλήρη ανάρρωση του Τσάβες.

Εν τω μεταξύ, την αλήθεια σχετικά με την υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας ζητά η αντιπολίτευση της χώρας.«Αυτά που μας έχουν πει σχετικά με την υγεία του Τσάβες κρύβουν περισσότερες πληροφορίες από ότι αποκαλύπτουν», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Ραμόν Αβελέδο. «Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος είχε υποσχεθεί να πει την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Θα πρέπει κάποια στιγμή να πει όλη την αλήθεια». (Διαβάστε σχετικά εδώ)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης