Δεκαεπτά νεκροί στο Πακιστάν για τη βλάσφημη ταινία με τον Μωάμεθ

Δεκαεπτά νεκροί στο Πακιστάν για τη βλάσφημη ταινία με τον Μωάμεθ

Το Πακιστάν ήταν η μεγαλύτερη εστία των διαδηλώσεων κατά της αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας...

Δεκαεπτά νεκροί στο Πακιστάν για τη βλάσφημη ταινία με τον Μωάμεθ
Το Πακιστάν ήταν η μεγαλύτερη εστία των διαδηλώσεων κατά της αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας την Παρασκευή, μετά τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, με μια κινητοποίηση στην οποία μετείχαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και η οποία σε μερικές πόλεις εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια προκαλώντας το θάνατο 17 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 200.

Σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, οι αντι-αμερικανικές ή αντι-γαλλικές διαδηλώσεις μετά τη δημοσίευση αυτή την εβδομάδα νέων σκίτσων για τον προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία ήταν περιορισμένες μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Οι πακιστανικές αρχές είχαν κηρύξει αργία την Παρασκευή την οποία ονόμασαν «ημέρα λατρείας του προφήτη» ώστε να μπορέσει ο λαός να διαδηλώσει για την προάσπιση του Ισλάμ και του προφήτη Μωάμεθ.

Ο απολογισμός αρχές την Παρασκευή το βράδυ ήταν 17 νεκροί - 12 στο Καράτσι, τη μητρόπολη του νότου και πέντε στην Πεσαβάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν, καθώς και 229 τραυματίες συνολικά περιλαμβάνοντας και αυτούς στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα, όπου οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις της τάξης να πλησιάσουν τις πρεσβείες δυτικών χωρών.

Οι θάνατοι αυτοί αυξάνουν σε 19 τον αριθμό των νεκρών συνολικά στο Πακιστάν από την έναρξη των διαδηλώσεων κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας την περασμένη εβδομάδα, αποσπάσματα της οποίας είχαν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης